Van Dajk kao špic dotukao Nemce: Holandija u 91. do boda i 1. mesta!

Izvor: B92, 19.Nov.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Dajk kao špic "dotukao" Nemce: Holandija u 91. do boda i 1. mesta!

Fudbaleri Nemačke odigrali su nerešeno sa Holandijom u Gelzenkirhenu 2:2 u svojoj četvrtoj utakmici Grupe 1, Lige A, UEFA Lige nacija.

Holandija, kojoj je bio dovoljan i bod za prvo mesto u grupi, do njega je došla u nadoknadi vremena iako je domaćin vrlo rano poveo sa 2:0 golovima Vernera i Sanea.

Ona će kao prvoplasirana na završni turnir Lige nacija jer ima sedam bodova posle četiri odigrana meča i bolji međusobni skor sa Francuskom, koja ima isti broj bodova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nemačka nije imala šanse da prođe do završnog turnira, ali je na kraju meča bilo vidno da im je teško pao novi težak udarac i prosuta prednost od dva gola.

Nemci su bili bolji protivnik tokom 75 minuta, Holanđani samo u poslednjih 15, ali domaćini nisu sve vreme igrali u ritmu iz prvih dvadesetak minuta. Da jesu, lako su mogli da potuku goste.

Ovako nisu uspeli da im vrate za težak poraz 3:0 pre mesec dana. Tomas Miler je kao rezervista u pobedi upisao i jedan rekord jer je od 65. minuta zamenio Gnabrija i 100. put zaigrao u dresu Nemačke.

Njegov tim je već u devetom minutu poveo sa 1:0. Virtuozan pas iz prve Gnabrija je na tridesetak metara od gola prihvatio Timo Verner, produžio je još koji korak i onda vrlo lepo šutirao i savladao Silesena.

Liroj Sane duplira prednost u 20. minutu kada je dobro zalomio ulevo i onda uz malo sreće pogodio po drugi put na meču mrežu Holandije.

Lopta se na putu do gola odbila od noge igrača "lala", skrenula i prevarila Silesena. Nemci su do trećeg gola mogli u 40. minutu kada je Šulc centrirao, Serž Gnabri skočio, a Holanđani imali sreće jer je Gnabrijev udarac završio pored gola.

Holandija je u finišu prvog dela oslabljena izlaskom Rajana Babela zbog povrede, ali je tek u drugom poluvremenu uputila prvi udarac ka okviru gola na kom je stajao Manuel Nojer. Promes sa distance šutira u 55. minutu, Nojer to lagano brani, a odbrana domaćina funkcionisala je odlično.

U međuvremenu dobro šutirao Verner koji se istakao i u 62. minutu ali je lopta još jednom otišla pored stative.

Mada je na polovini Nemačke često bilo i po šest, sedam igrača u narandžastim dresovima u ranoj fazi napada protivnika, presing nije bio dobar, pa su Nemci prilično lako iznosili loptu.

Tek u poslednjih petnaestak minuta, Holandija je počela da napada angažovanije pa je Depaj opasno zapretio u 77. minutu, kada se prošetao kroz odbranu rivala kroz sredinu i onda pucao u Nojerov bliži ugao.

Čuvar mreže Bajerna je odbranio, ali su "narandžasti" ipak uspeli da postignu jedan gol u 85. minutu. De Ron je posle duge akcije dodao Promesu, ovaj je iz kaznenog prostora naciljao ugao i atraktivnim golom smanjio na 2:1.

Kerer je nakon toga slabo šutirao iskosa, iako je bio u dobroj prilici. Na sve ili ništa je krenuo selektor Holandije Kuman jer je u poslednjim minutima Virdžil Van Dajk otišao napred i "glumio" centarfora.

Ta taktika se isplatila šest minuta posle gola Promesa i potpuni šok je nastupio posle centaršuta Holanđana koji glavom skreće Kimih na nogu Van Dajku. Defanzivac Liverpula je bio priseban, uhvatio je loptu u vazduhu i Nojer je mogao samo da se uhvati za glavu, a Holanđani da slave 2:2.

Na završni turnir su prošle Švajcarska, Engleska, Holandija i Portugal i taj turnir će se igrati od 5. do 9. juna igrati u Portugalu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VAN DAJK U NADOKNADI SRUŠIO PANCERE: Holandija za pet minuta do boda protiv Nemaca i prvog mesta divizije A! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 19.Nov.2018

Fudbaleri Holandije plasirali su se na završni turnir Lige nacija, pošto su večeras u poslednjem kolu Grupe jedan u Gelzenkirhenu igrali nerešeno 2:2 s Nemačkom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.