Valensija i Lugodorec idu dalje, Gudelj golom potvrdio prolaz Alkmara, Bordo ispao

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija i Lugodorec idu dalje, Gudelj golom potvrdio prolaz Alkmara, Bordo ispao

Valensija je golom Danija Pareha (1:0) ostavila Svonsi da se bori u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope za prolaz dalje, dok je Ludogorec slavljem nad PSV-om (2:0) otišao dalje. Fudbaleri Lacija savladali su petom kolu grupe J Lige Evrope Legiju sa 2:0 i izborili plasman u narednu fazu, a isti uspeh ostvario je i Lion koji je na svom stadionu porazio Betis sa 1:0. AZ Alkamar je potvrdio prolaz u sledeću rundu, a vodeći gol u pobedi nad Makabi Haifom (2:0) postigao je Nemanja Gudelj. Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i po običaju ove godine, Totenhem je u grupi K lako izašao na kraj sa protivnikom, ovoga puta sa Tromsom u gostima 2:0.

Valensija je pod vođstvom Miroslava Đukića sa 12 poena otišla u narednu rundu takmičenja, ali je u isto vreme ostavila Svonsi na osam, pa će "labudovi" morati u poslednjem kolu da osvoje makar bod kako bi otišli dalje.

Jedini pogodak za "slepe miševe" postigao je Dani Pareho u 20. minutu posle gužve pošto mu je lopta došla direktno na nogu, pa mu nije bilo teško da pogodi nezaštićenu mrežu protivnika.

Slavlje Ludogorecu doneo je Bezjak koji je golovima u 38. i 79. podigao publiku na noge, te je stadion zapevao nakon što je njihov omiljeni tim upisao novu istoriju uspeha i prošao dalje.

PSV je od 55. minuta igrao sa igračem manje jer je Bruma zaradio drugi žuti karton, pa, u poslednje vreme, slabašni Holanđani nisu imali odgovor.

Ludogorec je veoma hrabrom igrom uspeo da na svom terenu porazi PSV i prvi put u istoriji ode u drugo kolo Lige Evrope.

Bordo je najveće razočaranje u ovogodišnjem izdanju drugog po jačini evropskom takmičenju, jer je porazom od Ajntrahta definitivno ostao bez plasmana u narednu rundu nadmetanja.

Lanig je u 83. minutu golom dao doznanja "žirodincima" da nemaju više čemu da se nadaju u grupi F, dok je tim iz Frankfurta laganim korakom nastavio dalje u drugu fazu.

U igru za plasman dalje vratio se Varegem koji je u gostima savladao Vigan sa 2:1 i prestigao ga, pa sada zauzima drugu poziciju. Azar u 37. i Malanda u 88. minutu dali su novu nadu Belgijancima da posle očajnog starta okuse novi nivo Lige Evrope.

Lacio je već u 24. minutu protiv Legije poveo golom Peree, a Felipe Anderson je u 57. potvrdio dobru igru dupliravši vođstvo u Poljskoj. Do kraja grupe J, rimski tim će se boriti sa Trabzonom za prvu poziciju koji ima dva boda više i koji je lako na svom igralištu ostvario trijumf nad Apolonom 4:2.

Nakon malo lošijih partija i rezultata u francuskom prvenstvu, Lion je pobedom nad Betisom ostvario zacrtani cilj i plasirao se u narednu rundu takmičenja, a jedini pogoda protiv gostujuće ekipe iz Andaluzije postigao je Bafetimbi Gomis u 66. minutu.

AZ Alkmar je na pravi način obezbedio drugu fazu pobedivši Makabi Haifu sa 2:0, a verovatno najzaslužniji za takav rezultat Holanđana je srpski internacionalac Nemanja Gudelj koji je u 37. minutu postigao vodeći pogodak.

Gudmundson je u petom minutu nadoknade samo potvrdio još jednu dobru partiju Alkamara u Ligi Evrope.

Sevilja je treći put u nizu u drugom po snazi evropskom takmičenju remizirala, ovoga puta sa Eštorilom, iako je imala vođstvo. Kevin Gameiro je nakon sedam minuta igre u srcu Španije doneo prednost domaćinu, ali je Ruben Fernandes 60 sekundi pre kraja susreta poravnao rezultat.

Nakon odličnih partija, Dinamo Kijev se šokirao u Belgiji pošto ga je posle prvih 45 minuta nadigrao Genk sa 3:1. Kijevljani su golom Jarmolenka u devetom minutu poveli, ali je domaćin odgovorio pogocima Vosena u 17. iz penala, Kumordžija u 37. i De Keulara u 40. minutu i postavio konačni rezultat.

Prvi pogodak za PAOK postigao je Aldin Džidić, defanzivac Šahtjora koji je nakon šuta sa leve strane Lukasa u 54. minutu odbio loptu u svoju mrežu.

Potvrdu pobede u drugom minutu na asistenciju Salpingidisa doneo je Stelios Kiciu i tako postavio konačan rezultat.

Za domaći sastav Aleksandar Simčević odigrao je celu utakmicu, dok je u grčkoj ekipi Zvonimir Vukić ušao u 78. minuta zamenivši Martina Štoha.

Rubin je i defintivno obezbedio mesto u drugoj fazi nakon remija sa Mariborom u grupi D, a ruska ekipa povela je pogotkom Naća u 43. minutu, dok su Slovenci preko Mezge četiri minuta pre kraja sureta ostavila šanse za prolaz dalje.

Anži je umalo prokockao priliku da već sada ima u rukama plasman u narednu fazu, jer je Šerif golom Ise u 52. minutu poveo u Rusiji, ali je šest minuta kasnije Epureanu poravnao.

Tim iz Mahačkale je izvukao željeni remi, dok je Šerif u trećem minutu nadoknade ostao sa igračem manje nakon isključenja Rikardinja.

Liga Evrope, 5. kolo grupne faze:

Grupa A:

Kuban - Sent Galen 4:0 (1:0)

(Melgareho 3, 71 Ignatijev 54, Kabore 90)

Svonsi - Valensija 0:1 (0:1)

(Pareho 20)

Grupa B:

Ludogorec - PSV 2:0 (1:0)

(Bezjak 38, 79)

Černomorec - Dinamo Zagreb 2:1 (0:1)

(Antonov 78, Didenko 90+1 - Bećiraj 20)

Grupa C:

Esbjerg - Standard 2:1 (1:0)

(Van Buren 18, 79 - De Kamargo 53)

Elfsborg - Salzburg 0:1 (0:1)

(Melinger 39)

Grupa D:

Rubin - Maribor 1:1 (1:0)

(Naćo 43 - Mezga 86)

Vigan - Varegem 1:2 (1:1)

(Barnet 7 - Azar 37, Malanda 88)

Grupa E:

Dnjepar - Panduri 4:1 (1:0)

(Kalinić 12, Zozula 56, Šakov 86, Kravčenko 89 - Pereira 70pen

Fereira - Fiorentina 0:0

Grupa F:

APOEL - Makabi Tel Aviv 0:0

Bordo - Frankfurt 0:1 (0:0)

(Lanig 83)

Grupa G:

Genk - Dinamo Kijev 3:1 (3:1)

(Vosen 17pen, Kumordži 37, De Kuelo 40 - Jarmolenko 9)

Rapid - Tun 2:1 (1:0)

(Bojd 17, Bošković 65 - Sadik 62)

Grupa H:

Liberec - Frajburg 1:2 (0:1)

(Ribalka 81 - Ginter 23, Kokelin 73)

Sevilja - Eštoril 1:1 (1:0)

(Gameiro 7 - Fernandes 90)

Grupa I:

Rijeka - Guimaraeš 0:0

Lion - Betis 1:0 (0:0)

(Gomis 66)

Grupa J:

Legija - Lacio 0:2 (0:1)

(Perea 24, Anderson 57)

Trabzon - Apolon 4:2 (2:0)

(Adin 23, 61, 83, Soner 25 - Abraham 68, Sangoj 80pen)

Grupa K:

Anži - Šerif 1:1 (0:0)

(Epureanu 58 - Isa 52)

Tromso - Totenhem 0:2 (0:0)

(Kirikes 63, Dembele 76)

Grupa L:

Šahtjor Karagandi - PAOK 0:2 (0:0)

(Džidić 54a.g, Kiciu 90+2)

AZ Alkmar - Makabi Haifa 2:0 (1:0)

(Gudelj 37, Gudmundson 90+5)

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE: Đukić utišao Liberti, Ajntrahtova armija odnela bodove iz Bordoa, u Odesi iz dva u jedan!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2013

Iako joj u Primeri baš i ne cvtaju ruže, Valensija u Ligi Evrope potvrđuje klasu. Puleni srpskog trenera Miroslava Đukića savladali su Svonsi na Libertiju golom Danija Pareha u 20. minutu i osigurali prvo mesto u grupi A. Ajntrahtova armija od 12.000 navijača pristiglih iz Nemačke odnela je ceo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.