VTB: Uniks posle velikog preokreta poveo u polufinalnoj seriji

Izvor: Sportske.net, 22.Maj.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VTB: Uniks posle velikog preokreta poveo u polufinalnoj seriji

Himkiju nije pomogao ni raspoloženi Šved.

Počela je polufinalna serija u plej-ofu VTB lige, Uniks je iskoristio prednost domaćeg terena i poveo sa 1:0 u duelu sa Himkijem.

Slavili su u Kazanju sa 96:91 nakon velikog preokreta.


Gosti su uspostavili kontrolu u prvoj deonici, imali su i +9 u jednom trenutku, ali je Himki do odlaska na odmor uspeo da spusti zaostatak na pet poena.

U drugom kvartalu je Himki uglavnom bio u prednosti, Uniks >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je uspeo samo da poravna rezultat u finišu, ali su gosti nakon 20 minuta imali pet poena prednosti.

Po povratku sa velikog odmora, Himki stiče i 14 pena viška, sve što je Uniks uspeo je da deficit do poslednje pauze spusti na 10 poena.

Ipak, usledio je veliki preokret, Uniks sredinom odlučujuće deonice dolazi do preokreta, uspevaju da stvore i +6.

Držali su prednost do samog kraja, bilo je veoma neizvesno, ali gosti nisu uspeli da dođu do novog vođstva, na kraju pobeda ekipe iz Kazanja za 1:0 u polufinalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

U pobedničkom sastavu 22 poena Morgana, 21 je dodao Mekolum, 15 je ubacio Ponkrašov, dok su po 13 dodali Džamar Smit i Moris Ndur.

Šved je sa druge strane imao svoje veče, ubacio je 36 poena rivalu, pratio ga je samo Tima sa 23 poena, dok je Miki dodao 10 poena (8sk). Stefan Marković je ubacio samo dva poena uz šest asistencija, bivši bek Zvezde Čarls Dženkins je dodao tri poena, uz dva skoka i jednu asistenciju.

Uniks - Himki 1:0

CSKA Moskva - Zenit Sankt Petersburg 0:0

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.