Izvor: HotSport.rs, 08.Okt.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Dan kad je legendarni napadač Hrvatske reprezentacije nestvarnom odbranom sačuvao ‘kožu’ svom timu (VIDEO)

Treće kolo E grupe UEFA kupa, odigrano na St. Jakob-Parku, donelo je neočekivano zanimljiv i uzbudljiv duel Bazela i Nansija.
Po tadašnjem sistemu, u grupama se nalazilo pet ekipa, koje su igrale po jednom sa rivalima iz grupe, i to po principu da su dva puta domaćini, dok dva puta gostuju.
Nakon dva meča, Bazel je imao 1:1 sa Fejnordom, dok je protiv Blekburna doživeo ubedljiv poraz 3:0.
Sa druge strane, Nansi je prethodno savladao Vislu >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << iz Krakova, pa je ovaj susret bio sudbonosan za tadašnje ambicije Bazela u kupu UEFA.
Tog 23. novembra 2006. navijači su očekivali tvrd, ne previše atraktivan meč, ali su se igrači potrudili da ta očekivanja „iznevere“.
Prvo je usledio vatromet golova, pošto je u samo tri minuta rezultat tri puta menjan – dva gola su postigli igrači Nansija, u 31. i 33. minutu, dok je jednom tim Bazela pogodio – u 32. minutu.
U 56. došlo je do poravnanja, da bi u završnici domaći tim krenuo na sve ili ništa. Mnogo prostora donelo je sjajnu kontru Nansija u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je lopta stigla do Dije. Fudbaler iz Senegala je obišao golmana Kontanca, koji nije imao izbora, već je napadača protivničkog tima srušio.
Jedanaesterac i crveni karton bila je očekivana kazna, a kako su izvršili sve tri izmene, članovi domaćeg tima nisu imali izbora – neko je morao od igrača na gol.
Odgovornost je „preuzeo“ Mladen Petrić.
Stao je na gol-crtu, gledao Šretijea pravo u oči, a potom u maniru najboljih svetskih golmana, fantastičnom odbranom prvo zaustavio udarac, a potom se bez trunke oklevanja munjevito bacio na loptu.
Rezultat je do kraja ostao 2:2.
Bazel nije uspeo da prođe grupu, pošto je i u poslednjem meču doživeo poraz u Krakovu od Visle, ali je ovaj potez legendarnog reprezentativca Hrvatske ostao zapamćen kao jedan od najinteresantnijih momenata u istoriji kupa UEFA.

(Youtube/ axposuperleaguefan)
The post VREMEPLOV: Dan kad je legendarni napadač Hrvatske reprezentacije nestvarnom odbranom sačuvao ‘kožu’ svom timu (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.