VLADO GRMI NAKON TRAGIČNOG PORAZA Nakon ovoga postajemo tim ili nestajemo! Kako da im šutira NAJBOLJI?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2020, 00:30

VLADO GRMI NAKON TRAGIČNOG PORAZA Nakon ovoga postajemo tim ili nestajemo! Kako da im šutira NAJBOLJI?

U dahu...

Poraz koji najviše boli: u derbiju izgubiti košem u poslednjoj sekundi. I to nakon trojke koja vas je dovela na ivicu pobede.

Partizan je tako ispustio meč protiv Budućnosti (101:99), pa sada sa dva poraza u ABA ligi stoji vrlo loše, daleko od vrha koji je pikirao kao cilj pre starta sezone.

Trener crno-belih Vlado Šćepanović je istakao da su ovakvi porazi pravi lakmus papir za ekipu: ili će je očeličiti ili će je slomiti.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tim se postaje ili nestaje posle ovakve utakmice. Tim se postaje nakon meča sa Venecijom, a karakter se meri posle ovakvih utakmica. Jesmo li ili nismo ono što bi trebalo da budemo. Boli poraz, bio sam i ja igrač, ne volim da gubim, pogotovo ne na ovaj način, kada svojim karakterom, a ne toliko znanjem, vratite se u utakmicu protiv realno bolje ekipe u ovom trenutku i dođete u situaciju da pobedite. Pet puta smo dobijali i gubili ovaj meč - u dahu je ispričao Vlado Šćepanović.

Nekadašnjeg košgetera Budućnosti, Partizana i reprezentacije posebno bole promašeni šutevi njegovih pulena. Ono što se njemu retko dešavalo dok je igrao.

- Košarka je igra da kada ostanete sami – date koš. Tu se vidi i karakter i sve. Slobodna bacanja... Tada vam niko ne smeta, a uporno gubimo zbog tih promašaja, devet ili deset večeras. Koliko je bilo promašenih otvorenih šuteva i protiv Huventuda... To su verovatno bolesti koje moramo da prebolimo, bolje sad na početku nego kasnije. To je nešto što čeliči ekipu.

Poručuje trener Partizana – neće odustati!

- Koliko god je ovo teško, mene samo gura napred. Gurale su me takve stvari kroz život, kroz karijeru. Ja odustati neću, jer mislim da ovaj tim ima ogroman potencijal i to će pokazati. Strašno težak raspored imamo, ali preživećemo i to.

Poslednji napad Budućnosti, sekund i tri stotinke do kraja i praktično šut bez bloka Danila Nikolića...

- Naravno da je bilo dogovoreno preuzimanje u odbrani, da ostane visok igrač. Najveći problem od početka priprema je u komunikaciji igrača u odbrani. Momci ne shvataju ozbiljno da kada ste nova ekipa, komunikacija više znači nego neke druge stvari. I to nas je dovelo do situacije da njihov najbolji šuter šutira u poslednjem napadu - zaključio je Vlado Šćepanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.