VELIKA TROJKA PIŠE NOVU ISTORIJU: Nole USPEO ono što niko nikada nije pre! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA TROJKA PIŠE NOVU ISTORIJU: Nole USPEO ono što niko nikada nije pre! (FOTO)

Poslednji put to se dogodilo 2014.

Posle povratka na teniski presto, Novak Đoković promenio je redosled vrha ATP liste. Tačnije, vratio ga na stari izgled, pošto se na prva tri mesta ponovo nalazi legendarni trio: Đoković-Nadal-Federer.

PROMAŠAJI VEKA! Ovo su Zvezdina pojačanja koja su se OBRUKALA na Marakani! Nećete VEROVATI gde pojedinci danas IGRAJU! (FOTO)

LIGA ŠAMPIONA: Kolarov sprema raketu za prvaka Evrope

KAKO DOBRO IGRA, VRTI SE >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << KAO ČIGRA: Novak otkrio – ovo je moja partnerka za miks dubl! (FOTO)

To je sedmi put da "velika trojka" sezonu završava na pozicijama jedan, dva i tri, a nikad pre nije se dogodilo da su tokom iste godine sva trojica bili na prvim mestima ATP liste.

Sada već daleke 2003. desilo se poslednji put da najmanje tri igrača tokom sezone budu na prvoj poziciji, u toj godini dominirali su: Andre Agasi, Huan Karlos Ferero, Lejton Hjuit i Endi Rodik koji su se menjali na prestolu.

Noletu je ovo peti put da će sezonu završiti na prvom mestu, taj poduhvat načinio je 2011. 2012. 2014. i 2015. godine. Samo je legendarni Amerikanac i Đokovićev idol Pit Sampras šest puta godinu završavao na liderskoj poziciji.

Interesantno da je Novak prethodnu godinu završio na 12. mestu, čime je postao prvi igrač koji je već sledeće godine završio na tronu pošto je ispao iz TOP 10 prethodne sezone.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.