VELIKA FRKA U BiH: U Banjaluci grmeo „Marš na Drinu“, u Sarajevu besni! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA FRKA U BiH: U Banjaluci grmeo „Marš na Drinu“, u Sarajevu besni! (VIDEO)

Bura u Banjaluci.

Borac iz Banjaluke i Sarajevo odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju šestog kola Premijer lige, a u Bosni i Hercegovini se digla velika prašina zbog puštanja pesme ''Marš na Drinu'' uoči početka utakmice.

Pesma je puštena sa razglasa Gradskog stadiona u Banjaluci i izazvala je mnogo polemike. Mediji iz Sarajeva su to označili kao skandal.

Iako je pesma nastala tokom Prvog svetskog rata, mediji u Sarajevu napominju da se pesma koristila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i tokom rata u Bosni devedesetih godina, kao i da je navodno puštana i u Srebrenici.

Borac će biti kažnjen zbog puštanja ove pesme sa razglasa, što su već najavili iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.