Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 15:25

VAR u Primeri bez uticaja na Atletiko, Realu doneo dva boda, a Barsi koliko pomogao toliko odmogao

Zahvaljujući digitalnoj tehonologiji Valjadolid najviše profitirao, a Sosijedad i Osasuna najviše izgubili u prethodnih 30 kola

Možda bi se nekome ko baci letimičan pogled na utakmice Primere na kojima su se sudije prilikom važnih odluka oslonile na modernu tehnologiju zvanu VAR, omaklo da preformulše poznatu izreku u "Nekome je VAR majka, a nekome maćeha".

Međutim, kako navodi španski AS, nema preteranih odstupanja kada se uporede zvanična tabela Lige i ona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u kojoj se obračunaju rezultati bez korišćenja VAR.

Danas,21.00: (3,60) Sevilja (3,25) Selta (2,15)

Posle nepotpunog 30. kola vrh na obe tabele drži madridski Atletiko, sa istim brojem bodova, 67, jer se na utakmicama Jorgandžija sudije nisu uspavale koristeći VAR tehnologiju. Zapravo nijednom je nisu pozvali u pomoć kod važnih odluka.

Nešto je drugačija slika kada su u pitanju najveći rivali. Realu je VAR "doneo" dva boda protiv Betisa kada je u 81. minutu video povlačenje Bartre u kaznenom prostoru iako Madriđani to nisu primetili, čak se nisu ni bunili, a Ramos s bele tačke postavio konačan rezultat.

Barseloni je VAR pomogao koliko je i odmogao, jer je pokazao da De Jong nije bio u ofsajdu za pobedu od 2:1 nad Sosijedadom, ali jeste Brajtvajt u nerešenih 1:1 sa Eibarom...

Najviše koristi od VAR, bar kada se pogleda broj sakupljenih bodova, ima Valjadolid, kome na sedmom mestu sa 47 bodova Evropa izmiče zasad samo jedan bod. Da nije korišćena video tehnologija Valjadolid bi bio takođe na sedmom mestu, ali sa 41 bodom, odnosno sedam manje od šestoplasiranog Betisa.

U značajnom bodovnom plusu su Elče (26 bodova sa VAR, a 22 bez VAR) i Eibar (23 sa VAR, 20 bez VAR), ali ni to im nije pretarno pomoglo da ne plivaju, odnosno da se ne dave na začelju Primere.

A ko je najviše izgubio sa VAR tehnologijom? Real Sosijedad i Osasuna koji su preinačenjem sudijskih odluka ostali bez četiri boda...

MEČEVI NA KOJIMA JE KONSULTOVAN VAR

Viljarreal - Ueska 1:1 (bez VAR 0:1)

Selta - Valensija 2:1 (1:1)

Betis - Real Madrid 2:3 (2:2)

Real Sosijedad - Valensija 0:1 (1:1)

Valjadolid - Eibar 1:2 (1:1)

Kadiz - Viljarreal 0:0 (1:0)

Elče - Selta 1:1 (0:1)

Sevilja - Osasuna 1:0 (0:0)

Real Sosijedad - Eibar 1:1 (2:1)

Barselona - Real Sosijedad 2:1 (1:1)

Ueska - Levante 1:1 (0:1)

Barselona - Eibar 1:1 (2:1)

Osasuna - Alaves 1:1 (1:0)

Valjadolid - Elče 2:2 (3:2)

Viljareal - Granada 2:2 (1:2)

Elče - Sevilja 2:1 (1:1)

Kadiz - Eibar 1:0 (1:1)

Valjadolid - Sevilja 1:1 (0:1)

Viljareal - Kadiz 2:1 (1:1)

Atletik - Alaves 0:0 (0:1)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.