VAR U SUPERLIGI: Klubovi se izjasnili, zna se ko je ZA, a ko PROTIV

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAR U SUPERLIGI: Klubovi se izjasnili, zna se ko je ZA, a ko PROTIV

Ponovo se priča o uvođenju tehnologije koja između ostalog korišćenja na SP u Rusiji.

Gol Ričmonda Boaćija u 158. Večitom derbiju i dalje je veoma aktuelna tema u srpskoj sportskoj javnosti. Navijači Partizana ostaju pri stavu da gol napadača Crvene zvezde nije bio regularan, dok u taboru crveno-belih tvrde da je odluka sudija bila ispravna. Ova polemika je ponovo pokrenula pitanje da li je potrebno uvoditi VAR tehnologiju. Informer je napravio anketu, u kojoj su se čelnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << superligaških klubova izjašnjavali "za ili protiv". Čak 13 klubova je podržalo uvođenje tehnologije koja je (između ostalog) korišćena i na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Za" su glasali i predstavnici Večitih rivala.

- Partizan je još početkom prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije, ali nisu svi klubovi prihvatili. Tražili smo to i ove sezone. Ukoliko je to skupo, onda možemo da uvedemo bar gol-tehnologiju, koja je jeftinija. Odluka je na FSS i drugim klubovima da prihvate - rekao je Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, a njegov kolega iz Crvene zvezde, Zvezdan Terzić takođe se složio.

- Svi u Crvenoj zvezdi smo za uvođenje VAR, treba da pratimo evropske trendove. To je spinovanje javnosti koje plasira Partizan, da oni jesu za, a mi nismo. Ne pitamo se ni oni ni mi, to treba da bude odluka FSS. Mislim da srpske sudije uopšte nisu problem, imamo dobre sudije - kazao je Terzić.

Sa ovim predlogom su se složili i ostali klubovi, Vojvodina, Spartak, Čukarički, Mladost, Voždovac, Napredak, Proleter, OFK Bačka i Mačva, s tim da su se u Radu delimično ogradili.

- Rad je za uvođenje VAR tehnologije, ali ako je cena pola miliona evra, onda je to teško izvodljivo. Ima mnogo prečih stvari, ulažemo u omladinsku školu, u stadion, teren... Ako bi FSS to finansirao, ali ne od para koje dobije od UEFA za ulaganje u fudbal, već od nekih sponzora, onda može - rekao je Uroš Tošić, direktor Rada.

Protiv su bili predstavnici Zemuna i Radnika, dok su u Radničkom ostali uzdržani.

- Nismo razmišljali o VAR tehnologiji. Postoje organi u Srbiji koji određuju pravila. Ima mnogo ljudi koji su plaćeni da donose takve odluke, oni bi trebalo da se pitaju. Ne igra se fudbal u Srbiji zbog Zvezde i Partizana. Baš mene briga da li je na derbiju bio gol ili nije - rekao je prvi čovek niškog kluba, Ivica Tončev.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.