VAN DAJK U STRAHU: Kako će izgledati život posle fudbala (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2020, 07:49

VAN DAJK U STRAHU: Kako će izgledati život posle fudbala (VIDEO)

Najbolji defanzivac otvorio dušu.

Defanzivca Liverpula Virdžila van Dajka je ova pauza od fudbala naterala da razmisli o stvarima za koje obično nije imao vremena. Tema koja mu je ovoga puta pala na pamet, je kako će izgledati život posle fudbala? Kako će izgledati penzija?

Virdžil je trenutno kod kuće, trenira individualno jer je Premijer liga suspendovana još od marta. Deo slobodnog vremena poklonio je BT Sportu i u intervjuu razgovarao o različitim sportskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temama.

- Teško je kada nisi tamo, da pokazuješ svoj talenat, da radiš vredno. Nedostaju mi čak i male stvari iz igre, kao i igranje pred velikim brojem navijača, pobeđivanje...Nedostaje mi da vidim moje saigrače, jasno je da provodimo mnogo vremena zajedno a sada se nismo videli skoro dva meseca. Taj osećaj koji sada imamo je nešto sa čime se nikada nismo sreli - rekao je iskusni defanzivac.

Samoća i izolacija čini čuda u našim glavama, tako je i sa jednim od najboljih defanzivnih fudbalera sveta koji je razmišljao ni manje ni više nego o penzionisanju.

- Ova situacija nas uči da malo više cenimo neke stvari. Biće to jednog dana čudno. Ne želim da mislim o penziji, ali će i to biti veoma čudna stvar. Tera me sve ovo da mislim o tome koliko je teško igračima da odluče da se penzionišu - ističe Holanđanin.

Visoki holanđanin je i otkrio šta mu to skrene misli sa penzije i života posle fudbala...Naravno to je motivacija koja ga tera da svakim danom sve više napreduje.

- Treba da nastavim da radim ono što radim. Moram da nastavim da održavam isti nivo igre koji sam imao u proteklih nekoliko godina. Uvek ima mesta za napredak, tako da moram da radim na tome uz pomoć saigrača, trenera kao i selektora. To će mi pomoći da budem još bolji - zaključio je Van Dajk.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.