Brutalna partija Srbije, +43 protiv Portorika!

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalna partija Srbije, +43 protiv Portorika!

Košarkaška reprezentacija Srbije je zabeležila prvu pobedu u drugoj fazi Svetskog kupa u Kini i gotovo obezbedili mesto u četvrtfinalu.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića su savladali Portoriko sa 90:47 i sledi im duel sa Španijom, u kom će biti odlučen prvoplasirani tim u Grupi J.

"Orlovi" su od početka utakmice nametnuli svoj ritam igre i ni u jednom momentu nisu dozvolili protivniku da meč učini rezultatski neizvesnim.

Već posle nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta igre Srbija je imala dvocifrenu prednost (15:4), a na kraju prve deonice je imala višak od devet poena.

U tom periodu je fantastično odigrao Boban Marjanović i upisao deset poena, da bi u drugoj četvrtini proradio i šut - precizni sa distance su bili Marko Gudurić i Nemanja Bjelica.

Na poluvremenu je Srbija imala 23 poena prednosti, u trećem kvartalu su samo nastavili u tom ritmu, a uz to je bilo i mnogo prostora za egzibicije, od kojih bi neke mogle da se podvedu i pod pojam "preterivanje".

Ipak, sve je došlo na svoje, pre svega zbog čvrste odbrane, pa je Srbija imala i višak od 30 poena, pri rezultatu 65:35.

U poslednjoj deonici je Srbija došla i do prednosti od 40 poena i rutinski privela meč kraju.

Selektor Đorđević je iskoristio priliku da raspodeli minutažu svim igračima i odmori neke koji su izneli najveći teret tokom prve faze takmičenja.

Najefikasniji u selekciji Srbije je bio Bjelica sa 18 poena za svega 17 minuta provedenih na parketu, a uz to je upisao i sedam skokova.

Za najkorisnijeg igrača utakmice je proglašen Marjanović (16 poena, 4 skoka za 16 minuta), Nikola Jokić je zabeležio dabl-dabl učinak (14 poena i 10 skokova za 16 minuta), Stefan Birčević je upisao 12 poena uz 7 skokova za 13 minuta, a raduje i partija Gudurića, koji je postigao 10 poena.

Jedini dvocifreni u timu Portorika bio je David Uertas sa 11 poena, a blizu tome bio je samo Devon Kolijer sa osam poena, dok je Đan Klavel upisao sedam poena.

Sledeći meč Srbije je na programu u nedelju od 14.30, protiv Španije i pobednik tog duela će verovatno biti prvoplasirana ekipa Grupe J.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UŽIVO: Srbija - Portoriko

Izvor: Večernje novosti, 06.Sep.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije startuje drugu fazu takmičenja na Svetskom kupu utakmicom protiv Portorika Košarkaška reprezentacija Srbije startuje drugu fazu takmičenja na Svetskom kupu utakmicom protiv Portorika. Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića su prvi deo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.