Gvangdžou: Aleksandra bez snage za prvu WTA titulu

Izvor: B92, 23.Sep.2017, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvangdžou: Aleksandra bez snage za prvu WTA titulu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji svoju prvu WTA titulu pošto je poražena, u svom prvom finalu, u borbi za pehar u Gvangdžou.

Najbolje rangirana srpska teniserka, koja će od ponedeljka zauzimati rekordno 56. mesto, izgubila je od domaće igračice Šuai Žang posle borbe u tri seta i 119 minuta igre – 6:2, 3:6, 6:2.

Aleks je tako ostala na dve titule u dublu, uz devet trijumfa na ITF turnirima, dok je Kineskinja po drugi put slavila u Gvangdžou, posle 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

Krunićeva je loše otvorila meč i pretrpela brejk već u drugom gemu, a iako je uspela odmah da uzvrati istom merom nije mogla da učini prvi set zanimlljivijim.

Šuai joj je još dva puta oduzela servis i stigla do seta prednosti posle nešto više od pola časa igre.

Uspela je naša igračica da se konsoliduje, podigla je nivo agresivnosti i prva stigla do brejka u drugom delu meča. Ovoga puta je Žang bila ta koja je uzvratila, ali je sada Aleksandra sa dva nova oduzeta servisa u nizu izborila treći set.

Početak odlučujućeg seta kasnio je desetak minuta, odnosno glavni sudija dozvolio je pauzu od deset minuta zbog velike vrućine, što je Žang iskoristila da ode u svlačionicu, dok je Krunićeva ostala na terenu.

Aleksandri kao da se pauza nije svidela, pa je tek po isteku iste zatražila medicinski tajm-aut i ušla u raspravu za sudijom, koja je smatrala da je to mogla da uradi tokom pauze.

Sve to ostavilo je traga na našu igračicu, koja se još jednom vraća iz brejka zaostatka, ali onda ponovo staje, a domaća igračica furioznom serijom potvrđuje svoju drugu titulu u karijeri.

Turnir iz Serije 250 igrao se za nagradni fond od 250.000 dolara.

.

Nije mogla Aleksandra ništa da promeni, dala je sve od sebe, ali je protivnica ipak igrala daleko bolje i na kraju došla do titule – 2:6.

Nažalost, nije uspela da nastavi u istom ritmu i da totalno preuzme kontrolu, a nije imala ni sreće. Šuai je to maksimalno iskoristila i lako došla na dva gema do titule – 2:4.

Takav rasplet situacije doneo joj je novi nalet, pa je stvorila dve prilike za ribrejk – što čini iz prve šanse i dolazi do izjednačenja – 2:2.

Malo je nedostajalo da Kineskinja stigne do duplog brejka, ali je ovoga puta naša igračica bila ta koja je stigla do preokreta i zadržala momentum – 1:2.

Treći set počeo je veoma loše za Aleks, pošto je ispustila 30:15 i dozvolila rivalki da joj još jednom oduzme servis i onda bez većih problema potvrdi stečenu prednost – 0:2.

Početak odlučujućeg seta kasnio je desetak minuta, odnosno glavni sudija dozvolio je pauzu od deset minuta zbog velike vrućine, što je Žang iskoristila da ode u svlačionicu, dok je Krunićeva ostala na terenu.

Aleksandri kao da se pauza nije svidela, pa je tek po isteku iste zatražila medicinski tajm-aut i ušla u raspravu za sudijom, koja je smatrala da je to mogla da uradi tokom pauze.

Tada je usledila furiozna igra naše teniserke koja je dobila tri gema zaredom i tako izjednačila na 1:1 u setovima – 6:3.

Ipak, usledio je odgovor Žang koja je uspela da osvoji naredna dva gema i da se vrati potpuno u meč – 3:3.

Pokušala je Žang odma da joj uzvrati, dobrano je namučila, ali nije uspela u svojoj nameri i pored dve šanse i Krunićeva se izvukla

3:1.

Aleks je podigla nivo igre, zaigrala je daleko agresivnije što joj se odmah isplatilo, pa je po prvi put u duelu imala prednost brejka na svojoj strani – 2:1.

Za razliku od starta meča, početak drugog seta nije nam doneo brejk jer su obe igračice bez većih problema uspele da se upišu na semafor – 1:1.

Srpkinja je bila iznervnirana razvojem situacije, pokušala je nešto da promeni i pozivom treneru da siđe do klupe, ali ni to nije imalo efekta, pošto je Kineskinja napravila još jedan brejk i tako stavila tačku na prvi set – 2:6.

Nažalost, Aleksandra nije uspela da iskoristi nalet u kom se nalazila za totalni preokret, da bi Šuai kaznila pad u njenoj igri za novi brejk i bez većih problema ga potvrdila – 2:5.

Međutim, nije Krunićeva dozvolila da već na startu ispadne iz ritma, pa je odmah uzvratila istom merom. Nekoliko minuta kasnije i potpuno se vratila u prvi set – 2:2.

Domaća igračica sigurnim gemom otvorila je meč, da bi onda već iz druge šanse uspela da oduzme servis rivalki, iako je Aleksandra povela sa 30:0, a potom i spasla prvu brejk šansu – 0:2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.