Francuzi i Karabatić prejaki – Crna Gora bez sna o polufinalu

Izvor: B92, 24.Jan.2022, 21:01

Francuzi i Karabatić prejaki – Crna Gora bez sna o polufinalu

Rukometaši Francuske ubedljivo su pobedili Crnu Goru 36:27 (16:12) u drugoj fazi A grupe EURO.

Crnogorci, jedni od najvećih iznenađenja turnira, nisu mogli do senzacije protiv olimpijskog šampiona i nastavka sna o polufinalu.

Francuzi sa oporavljenim Nikolom Karabatićem, bez obzira što su postojale najave da će propustiti susret, demonstrirali su silu i kolo pre kraja će pokušati da sa Danskom prođu dalje.

U međusobnom duelu titana!

Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Francuska izgubi, a Island dobije Crnu Goru, onda će "ribari" u borbu za medalje jer su slavili nad "galskim petlovima".

Ukratko, čekaju nas velike borbe čak i pre nego što se podele konačna mesta.

Crnogorci su motivisano i jako otvorili meč, pokazavši da se neće uplašiti sile iz Francuske, pa je već u šestom minutu napravila seriju 3:0 i došla do prvog i jedinog vođstva na meču (4:3).

Međutim, brzo su se Francuzi odlepili na +3 zahvaljujući preciznosti Lena sa krila (imao 4/4 u tom trenutku), da bi se u samo pet minuta desila dva jako bitna isključenja – po jedan na obe strane.

Karabatić je na iskustvo izvukao direktan crveni karton kapitenu Ševaljeviću, da bi potom favorit ostao bez važne karike. Golman Žerar je hteo da presečen dug pas, bio je kratak i proleteo je, uz blag kontakt sa Milošem Vujovićem, ali se crnogorsko krilo odlučilo da padne pred praznim golom.

I praktično primora švedske sudije da isključe jednog od najboljih golmana na turniru, svakako uz crnogorskog Nebojšu Simića. Simić je branio poput hobotnice, Vujović je leteo u kontri, pa se Crna Gora brzo vratila i izjednačila u 22. minutu.

Činilo se da naše komšije imaju egal, ali je Francuska dodala gas i na odmor otišla sa ogromnih četiri razlike u praktično egal meču. Karabatić je vodio igru, Ričardson je pogađao, da bi rođeni Nišlija uz zvuk sirene doneo mir Francuzima pred odmor.

Već se tada naslutio trijumf "galskih petlova", a sve je bilo gotovo za samo devet minuta u nastavku kada je selektor Zoran Roganović potpisao kapitulaciju tajm-autom.

Natrčavali su se sa Francuzima i upali u još veći minus – na sedam razlike (17:24) i već tada je bilo sve gotovo.

Francuska je uvećavala razliku, Karabatić je igrao sve vreme i nije imao milosti za Crnu Goru, pa je razlika išla i na maksimalnih +11 u 52. minutu (33:22).

Na kraju su "lavovi" ublažili poraz, koji je bio očekivan, iako su pružili sasvim solidan otpor i bili hrabri, pre svega u prvom poluvremenu.

U drugom je presudio ogroman kvalitet Francuske.

Meč Crne Gore i Francuske pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.