Jokićev 71. tripl-dabl za pobedu Denvera – Bruklin na ivici propasti

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 21:30

Jokićev 71. tripl-dabl za pobedu Denvera – Bruklin na ivici propasti

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Bruklin Netse rezultatom 124:104.

Denver Nagetsi uz sve probleme koji su ih snašli ove sezone igraju jako dobru košarku i konkurenti su za jednu od prve četiri pozicije na Zapadu.

Sada su prekinuli niz od tri uzastopna poraza zahvaljujući sjajnoj igri Nikole Jokića koji je meč završio sa 27 poena, 12 skokova i 10 asistencija u 71. tripl-dablom u karijeri.

Ove sezone, Jokić ima 14 tripl-dabl partija što je najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u čitavoj NBA ligi, u sezoni 2021/22 i pomogao je svom timu da prekine niz od tri uzastopna poraza.

Odličnu rolu je imao Kajri Irving, koji je bio veoma raspoložen i postigao 27 poena uz 5 skokova i 11 asistencija, ali nije uspeo da spreči osmi uzastopni poraz Bruklin Netsa.

Tim porazom, Netsi padaju na sedmo mesto na Istoku čime je njihov direktan odlazak u plej-of ugrožen, ali naravno ne i nastup na plej-in turniru.

Što se tiče toka utakmice, videil smo dva potpuno različita poluvremena. U Prvom su Nagetsi bili bolji rezultatom 75:76, a onda smo u trećoj četvrtini u prvih 9 minuta videli tek 5 poena Netsa.

Lako su izabranici Majkla Melouna rešili pitanje pobednika u drugom delu meča, pa je MVP Jokić presedeo skoro čitavu četvrtu deonicu u koju se vratio čisto da pokupi 10. asistenciju za pomenuti 71. tripl-dabl u karijeri.

Verovali ili ne, Netsi su ubacili tek 29 poena u drugom poluvremenu, a čak 75 u prvom...

Dakle, Jokić 27 poena, 12 skokova i 10 asistencija uz 2 ukradene lopte, 1 blokadu i 2 izgubljene, ispratio ga je Vil Barton koji je ubacio 21 poen, dok je Eron Gordon meč završio sa 17 poena, a po 12 su imali Moris i Grin.

U redovima Bruklina, videli smo 27 poena, 5 skokova i 11 asistencija Kajrija Irvinga, 20 poena je bio učinak Kema Tomasa, 19 Blejka Grifina, 14 Petija Milsa i dvocifren je bio još Braun sa 10 postignutih poena.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.