Liverpul strahovao, ali pobedio Totenhem!

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul strahovao, ali pobedio Totenhem!

Fudbaleri Liverpula pobedili su Totenhem rezultatom 1:0 na gostovanju u okviru 22. kola Premijer lige.

Liverpul je i posle 22 kola ostao neporažen u Premijer ligi i ostao ubedljivo prvi na tabeli uz samo jedan remi i kolo manje od ostalih.

"Pevci" nisu iskoristili domaći teren, kao ni ogroman broj prilika u drugom poluvremenu u kojem su zaslužili da dođu barem do boda.

Ovo je bila druga pobeda "redsa" nad Totenhemom ove sezone, pošto su prethodno na Enfildu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili bolji rezultatom 2:1.

U prvih pet minuta viđene su tri velike šanse, ali nijedan gol. Liverpul je mogao do prednosti prvo preko Firmina, a onda preko Čembrlejna, ali to nije uspeo da kazni Lukas Moura.

Od tog trenutka se ušlo u nešto mirniji ritam utakmice, sve do 23. minuta kada je Virdžil van Dajk bio najviši posle centaršuta. Međutim, ni njegov udarac nije pronašao metu.

Mane je u 36. minutu propustio šansu za gol, a samo minut kasnije Liverpul je iskoristio veliku konfuziju u odbrani domaćina i došao do prednosti.

Slaha je primo loptu na deset metara od gola, niko mu nije prišao, a onda je loptu dodao do Firmina koji je iskoristio nepažnju mladog Tangange i doneo prednost svojoj ekipi.

VAR je pregledao tu situaciju zbog potencijalnog ofsajda, ali je sve bilo regularno.

Tok meča pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92:

Totenhem je krenuo ofanzivno od samog starta drugog poluvremena i brzo stvorio dve prilike, ali su i Moura i Orije bili nedovoljno precizni.

Šampon Evrope je držao loptu u svojim nogama, imao posed lopte, ali je Totenhem bio konkretniji. Veliku priliku imali su u 74. minutu kada je Son sa desetak metara loptu prebacio visoko iznad prečke.

To nije bio kraj mukama Liverpula, koji je bio u defanzivnom bloku još neko vreme. Ipak, Totenhem nije mogao do gola, a novu veliku šansu propustio je Lo Selso.

To je bila verovatno najbolja prilika na utakmici za ekipu Žozea Murinja, pošto je Argentinac bio potpuno sam pred Alisonom koji je kasnio da se postavi posle centaršuta Orijea.

Momak koji je letos za 70 miliona evra došao u London je užasno reagovao i posle uklizavanja loptu poslao pored leve stative Brazilca, pa je ostalo 0:1.

Igrači Totenhema su izgubili snagu i do kraja meča nisu uspeli da stvore nijednu priliku.

U narednom kolu, 19. januara, Liverpul dočekuje Mančester junajted, dok Totenhem dan ranije gostuje Votfordu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.