Remi u derbiju po meri Reala – tek sada ključa u La ligi VIDEO

Izvor: B92, 08.Maj.2021, 15:32

Remi u derbiju po meri Reala – tek sada "ključa" u La ligi VIDEO

U derbiju 35. kola La lige, Barselona i Atletiko Madrid su na "Kamp Nou" remizirali bez golova čime se dodatno "zakuvala" situacija u vrhu tabele La lige.

Ovaj remi je apsolutno po meri Real Madrida koji bi u slučaju pobede nad Seviljom u nedelju uveče preuzeo prvo mesto.

Jer, imao bi isti broj bodova kao gradski rival, ali i bolji međusobni skor, te bi time imao "autoput" do titule u preostala tri kola.

Barselona bi ostala dva boda iza njih sa 75 i više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije sve u njenim rukama kao što bi bilo da je dobila Atletiko ovog popodneva.

A, nije da nije imala prilika, mada će i Atletiko žaliti za svojim šansama koje je stvarao u prvom poluvremenu.

U tom periodu je Atletiko bio mnogo bolji, lepše je igrao i stvarao je šanse koje nisu koristili Anhel Korea u 19. minutu, a kasnije u nekoliko navrata i Janik Karasko.

Ipak, u finišu prvog dela najbolju šansu imao je Lionel Mesi posle fantastičnog solo-prodora u kom je nanizao nekoliko protivničkih igrača.

Uputio je udarac u sam ugao, ali je Jan Oblak vrhovima rukavica odbranio na volšeban način.

U nastavku je Barsa više kontrolisala dešavanja i imala veći broj prilika od kojih se najviše istakla ona Iljaiša Moribe u 62. minutu kada je bio izblokiran.

Sve do 85. minuta kada je Usman Dembele promašio šansu utakmice. Lopta mu je pala na glavu na petercu, bio je u punom zaletu, očekivalo se da će je zakucati u mrežu, ali ju je poslao preko prečke.

Možda i promašaj koji će koštati Barsu titule...

Mesi je u 90. minutu izborio slobodan udarac, ali je šutirao tik pored stative i nakon toga više nije bilo vremena da se bilo šta promeni.

Sva dešavanja sa "Kamp Nou" stadiona pratili smo u LIVE BLOG-u B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uzalud Mesijevi slalomi, bez golova u derbiju Barse i Atletika

Izvor: RTS, 08.Maj.2021

Derbi meč 35. kola španske La Lige između Barselone i Atletika završen je bez golova. Gosti zadovoljni ovakvim ishodom, a još zadovoljniji igrači Reala, koji u nedelju uveče pobedom mogu da preuzmu prvo mesto na tabeli. . Veliki derbi 35. kola La Lige završen je bez...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.