Kostić i Ajntraht precrtali i Benfiku za polufinale Lige Evrope

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić i Ajntraht precrtali i Benfiku za polufinale Lige Evrope

Odigrane su revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope. U polufinale su se plasirali Ajntraht, Čelsi, Arsenal i Valensija.

Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović, koji su igrali u timu Ajntrahta, uspeli su da izbrišu minus iz prvog meča u Lisabonu od 4:2 i pobedom od 2:0 prođu među četiri.

Bio je to nokaut za lidera u prvenstvu Portugala i Ljubomira Fejsu koji je odigrao svioh 90 minuta za tim Benfike, koja osim što je prvi gol primila iz ofsajda, na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije imala ni sreće.

Očekivalo se da će biti dosta uzbuđenja u fenomenalnoj atmosferi na stadionu u Frankfurtu. Ajntraht pruža odlične partije ove sezone u Evropi, a ovog puta iako nisu blistali kao u nekim ranijim prilikama, ipak su nekako uspeli da završe posao i postignu dva gola.

Doduše, ovo je meč o kojem će se još pričati, posebno će u Lisabonu biti ljuti, jer da je VAR tehnologija bila aktivirana i u ovom takičenju, ishod vi verovatno bio drugačiji, pošto je vodeći gol Filipa Kostića postignut posle ofsajda.

Ajntraht je bio bolji u prvom delu, videlo se da želi da što pre postigne gol, ali morali su na to Nemci da čekaju sve do 36. minuta. Mijat Gaćinović je šutirao sa 18 metara, lopta je pogodila desnu stativu, odbila se do Filipa Kostića kojem nije bilo teško da ja ubaci u mrežu.

Uzalud su protestovali igrači Benfike kod sudije Danijela Orsata iz Italije, gol je ostao na snazi i Ajntraht je poveo.

U drugom poluvvremenu, Benfika je zaigrala nešto angažovanije, u prvig 15 minuta stvorila je dve prilike, ali je Ajntraht u 67. minutu zadao završni udarac. Lopta je na ivici kaznenog prostora posle pravog karambola stigla do Sebastijana Rodea koji je snažnim udarcem prosledio u levi donji ugao za konačnih 2:0.

Imao je Ajntraht veliku sreću kada je Salvio u 85. minutu pogodio stativu sa svega pet metara.

Luka Jović je zamenjen na isteku 75. minuta, imao je nekoliko solidnih pokušaja, dok su Gaćinović i Kostić odigrali svih 90 minuta u vrhunskom ritmu.

Posle pobede od 1:0 u Pragu, činilo se da je susret sa Slavijom obična rutina za igrače Čelsija.Ipak, na s"Stamford bridžu" je bilo prilično uzbudljivo, mada je to malo ko očekivao. Sedam golova, dosta prilika, na kraju Čelsi je prošao dalje ukupnim rezultatom 5:3.

U prvih 17 minuta čak tri gola. Pedro je na sistenciju Olivijea Žirua načeo mrežu Slavije, da bi Simon Deli autogolom u desetom minutu doneo prednost domaćinu od 2:0.

Kada je Žiru u 17. minutu postigao svoj deseti gol na 11 mečeva u Ligi Evrope ove sezone, bilo je jasno da će tim Mauricija Sarija proći dalje.

Tomas Souček je u 26. minutu smanjio na 3:1, da bi i 27. minutu Pedro novim golom doneo komotnih 4:1 "plavcima".

Ipak, u nastavku, probudili su se gosti i u rasponu od četiri minuta postigli su još dva gola. Oba puta mrežu Kepe Arisabalage zatresao je Petr Sevčik, pa je u 55. minutu bilo 4:3.

Trebala su Česima još dva gola za čudo, ali za to nisu imali snage pa će tako Čelsi u polufinalu 2. i 9. maja igrati sa Ajntrahtom.

Posle 3:1 u gostima. Valensija je kod kuće na "Mestalji" imala prilično lak posao protiv Viljareala.Na kraju pobedila je sa 2:0 i tako stigla do plasmana među četiri najbolja tima u tajkmičenju.

"Slepi miševi su do prednosti stigli u 13. minutu. Gonkalo Gedeš se izborio za loptu na levoj strani, možda i uz prekršaj, međutim, sudije su dozvolile nastavak akcije. On je pronašao u petercu Antonija Laotrea kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Konačno u 54. minutu sve je bilo završeno. Dani Pareho je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila nekog u živom zidu i promenila smer, tako da golman Viljareala nije stigao da reaguje.

Konačno, u Napulju, očekivalo se da će Napoli igrati bolje posle 0:2 iz prvog meča sa Arsenalom, ali su izabranici Unaja Emerija pobedili i na "San Paulu" i to rezultatom 1:0.

Ni izlazak Arona Remzija zbog povrede, nije ih uspeo poremetiti, odigrali su čvrsto, Napoli neefikasno i Arsenal će tako u polufinalu igrati sa Valensijom.

Strelac jedinog gola u 36. minutu bio je Aleksandar Lakazet. Odlično je izveo slobodan udarac sa 30 metara, golman Napolija praktično se nije ni pomerio i Arsenal je tako stigao do velike pobede.

Sve detalje sa mečeva iz Frankfurta, Londona, Valensije i Napulja mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.