Izvor: MozzartSport.com, 16.Feb.2021, 12:17

Uzdrmani Jirgen protiv svoje mlađe verzije: Bikovi vrebaju nove brljotine Liverpula

Kvota da Liverpul pobeđuje Lajpcig u Budimpešti 2,55, nećete naći veću nigde na Svetu

Proći će dobrim delom u senci mržnje Barselone i Pari Sen Žermena na Kamp Nou. Bez obzira na činjenicu da igraju osvajač Lige šampiona iz 2019. godine i bundesligaš što se prošle sezone našao među najbolja četiri tima Evrope. Ipak je Lajpcig još uvek "Samo fabrika talenata", dok je Liverpulov mit o ekipi koja je do skoro ulivala strah i trepet među elitom Ostrva i Starog kontinenta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ozbiljno izbledeo poslednjih nedelja.

Oni koji su pre par meseci verovali da Redsi mogu da krenu po sedmu titulu prvaka Evrope, nisu više tako optimistični. Nadanja su im se izgubila u nepreglednim hodnicima Premijer lige, tamo gde Liverpul nije ni bleda senka tima iz prošle sezone. Sa kakvim se padom forme susreću Jirgen Klop i njegovi puleni verno će dočarati brojke. Minule takmičarske godine kada je Liverpul slavio onu dugo čekanu potvrdu da je najbolji tim Engleske, posle 24. runde nije imao poraz - sa 70 od mogućih 72 boda, 19 više od drugoplasiranog Mančester Sitija, već tada se znalo ko je novi šampion. Tada je gol razlika bila plus 41, sada je mršavih plus 13.

Danas, takođe polse 24. runde, Redsi imaju svega 11 trijumfa, sedam remija i čak šest poraza. Vezali su tri u duelima protiv Brajtona, Lestera i Mančester Sitija i za razliku od prošle sezone kada ih je krasila aura nepobedivosti, trenutno ne postoji ekipa, bilo u Premijer ili na evrosceni koja nije ubeđena da može da pobedi Salaha, Manea i društvo.

“Ako ste uz nas i ako ste nas pratili čitavim tokom sezone, jasan vam je splet okolnosti koji nam se dogodio. Moramo da zadržimo ono što je bilo dobro u igri poslednjih nedelja. Ako ste gledali utakmice sa Mančester Sitijem ili Lesterom, nisu delovale kao poligon na kojem ćemo primiti sedam, a postići samo dva gola. Sve je to plod individualnih grešaka, pričali smo već o tome. Nije mi potrebna pauza, spreman sam za izazove koji su pred nama", osvrnuo se Jirgen Klop na rezultatsku krizu koja trese šampiona Engleske.

Titula u Premijer Ligi je izgubljena, ali Liverpul ima priliku da popravi utisak na neutralnom terenu Puškaš arene u Budimpešti, pa da u revanšu na svom Enfildu završava posao. Lajpcig nema prednost domaćeg terena jer su Kovid mere u Nemačkoj onemogućile dolazak rivala na Red Bul arenu. Ali Julijan Nagelsman je svestan ranjivosti Liverpulove odbrane - od starta sezone do sa Klop je morao da promeni čak 17 različitih kombinacija u centralnom delu odbrane. Uz to, sijaset pojedinačnih grešaka, Alisonovo pretvaranje u Lorisa Karijusa i poklanjanje lopti i golova rivalima svakako mu je unizilo nivo samopouzdanja. A bio je jedna od ključnih figura za Liverpulovu domaću i evropsku dominaciju.

"Liverpul je ekipa svetske klase. Bey obyira na lošije rezultate u prvenstvu, mnogi trener u Premijer ligi apostrofiraju Mančester Siti i Levrpul kao najneprijatnije rivale protiv kojih možete igrati. U stanju su da momentalno prihvate instrukcije trenera i da se adaptiraju na igru bilo kog rivala. Odustali su od titule u Premijer ligi i sada će punom snagom napasti Ligu Šampiona", poziva na oprez Julijan Nagelsman.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Biće ovo prvi od dva čina novog velikog ispita za jednog od najtalentovanijih stručnjaka Evrope, 33-godišnjaka o kojem se poslednjih godina priča ka o novom Jirgenu Klopu. Nema boljeg načina za potvrdu poređenja od eliminacije zemljaka i starijeg kolege. Bar u prvoj utakmici neće moći da računa na plejmejkera Emila Forzberga.

Za razliku od Liverpula Bikovi će u prestonici Mađarske igrati sa ogromnim samopouzdanjem. Vezali su četiri pobede u svim takmičenjima, primili samo jedan gol i primakli su se na pet bodova zaostatka za liderom Bajernom. U grupnoj fazi su pokazali koliko umeju da budu nezgodni. Debakl 5:0 na Old Trafordu nije ih pokolebao da naprave iznenađenje u Nemačkoj i sa 3:2 u poslednjem kolu eliminišu Mančester Junajted.

Iskustva, sa velikanima imaju, a odavno su nanjušili krv iz Liverpulovih otvorenih rana.

RB LAJPCIG – LIVERPUL

/21.00, TV Arena Sport/

Stadion Puškaš arena (Budimpešta)

Bez gledalaca

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

RB Lajpcig: Gulači - Klosterman, Orban, Upamekano - Mukiele, Sabicer, Kampl, Anhelinjo - Enkunku, Olmo - Poulsen.

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Alkantara, Vajnaldum, Džons - Salah, Firmino, Mane.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA:

Utorak

21.00: (2,10) Barselona (3,45) Pari Sen Žermen (3,50)

21.00: (2,80) Lajpcig (3,35) Liverpul (2,50)

Sreda

21.00: (3,80) Porto (3,10) Juventus (2,15)

21.00: (2,50) Sevilja (3,30) Borusija Dortmund (2,85)

23. februar

21.00: (2,75) Atletiko Madrid (2,90) Čelsi (2,90)

21.00: (4,80) Lacio (4,00) Bajern (1,68)

24. februar

21.00: (2,70) Atalanta (3,30) Real Madrid (2,60)

21.00: (7,50) Borusija Menhengladbah (4,60) Mančester Siti (1,43)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzdrmani Jirgen protiv svoje mlađe verzije: Bikovi vrebaju nove Liverpulove brljotine

Izvor: MozzartSport.com, 16.Feb.2021

Kvota da Liverpul pobeđuje Lajpcig u Budimpešti 2,55, nećete naći veću nigde na svetu..Proći će dobrim delom u senci mržnje Barselone i Pari Sen Žermena na Kamp Nou. Bez obzira na činjenicu da igraju osvajač Lige šampiona iz 2019. godine i bundesligaš što se prošle sezone našao među...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.