Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 09:59

Uzalud dogovor i trofej, Barselona spremila zahvalnicu Kumanu

Katalonci odlučni da u narednu sezonu krenu sa novim strategom

Iako dva je kola pre kraja Primere bilo apsolutno jasno da se šanse Barselone da ugrozi madridski dvojac u trci za titulu svodeiključivo na teoriju jučerašnji poraz Katalonaca od Selte (1:2) predstavljao je so na svežu ranu i dodatni povod za već glasne priče o neizvesnoj sudbini Ronalda Kumana.

Holandski strateg koji je na tankom ledu od promena u Braseloni i dolaska Đoana Laporte na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čelo kluba, međutim nakon što je uspeo da vrati ekipu na željeni kolosek vrati se u trku za tron Španije i osvoji Kup kralja, kritike na njegov račun su utihnule. Ipak, niz rezultata ispod očekivanja samo jedna pobeda u prethodnih pet kola Primere uticali su da pitanje poverenja ukazanog Kumanu ponovo dođe na dnevni red.

Prema saznanjima katalonskog RAC1 čelnici Barselone odlučni su u nameri da po završetku sezone okončaju saradnju sa sadašnjim strategom, pored činjenice da Holanđanin ima još godinu dana ugovora.

Isti izvor navodi da, uprkos sastanku održanom prošlog četvrtka na kojem su obe strane pokazale razumevanje i uspostavile dogovor, u katalonskom klubu je došlo do promene perspektive i jedina solucija u kojoj bi Kuman ostao na klupi bila bi da klub ne pronađe alternativu.

Laporta, predsednik Barselone, tokom nedavne kampanje uoči izbora nije imao Kumana u svojim vizijama, a glavno ime koje se dovodilo u vezu sa klubom bio je Ćavi Ernandez, aktuelni trener katarskog Al Sada, ipak, posle rezultata koji su nagovestili buđenje Barselone rukovodstvo je donelo odluku da odustane od promena što danas deo javnosti označava kao odluku koja je klub koštala ispadanja iz šampionske trke.

Činjenica da Barselona nema takmičarskih izazova pred sobom, kao i da joj svakako sledi reorganizacija igračkog kadra, naveli su Laportu i najbliže saradnike na razmišljanje o novom treneru.

Kad je Kuman u pitanju i ugovor koji je na snazi još godinu dana, eventualni sporazumni raskid u slučaju da konačna odluka rukovodstva bude promena na klupi e bi trebalo da bude problem što je nedavno istakao i sam strateg koji je već nagovestio da, ako ne bude imao poverenje predsednika i čelnika Barselone, neće predstavljati problem klubu.

Podsetimo, Barselona je jučerašnji susret sa Seltom doekala uz imperativ pobede kao bi makar u teoriji ostala u trci za šampionske lovorike, međutim porazom se trka svela na dva učesnika te će poslednje kolo razrešiti dilemu koji od dva madridska kluba će se popeti na tron. U prednosti pred poslednji izazov je Atletiko Madrid koji ima dva boda više od Reala, te izabranicima Zinedina Zidana osim pobede nad Viljarealom je potrebno da Jorgandžije ne pobede na gostovanju Valjadolidu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.