Utopio se dečak u bazenu u Odžacima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 09:32

Utopio se dečak u bazenu u Odžacima

Na otvorenom Olimpijskom bazenu u Odžacima sinoć se posle 22 časa utopio dečak star 10 godina. Kako RTV nezvanično saznaje, dečija igra i nesmotrenost doveli su do ovog tragičnog ishoda, gde je izgubljen život maloletnog deteta, čiji je nestanak prijavio otac iste večeri. Povodom ove vesti, u Odžacima muk i neverica.

Iako bazen u Odžacima još uvek nije otvoren za građane, jer je sezona u pripremi, saznajemo da se desetogodišnjak sa svojim drugarom, koji ima samo osam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godina, ušunjao na bazen kako bi se igrali.

Ceo kompleks bazena je pod zaštitnom ogradom i pokriven video nadzorom, putem kojeg će se detaljno ustanoviti kako je došlo do ove tragedije, a telo dečaka je poslato na obdukciju.

Uz ovu tragediju, u vikendu iza nas na kanalu DTD kod Malog Iđoša su tragično nastradala i dva tinejdžera koji su bili neplivači.

Milorad Bujić, profesionalni ronilac DPAA kaže: "Mi kao društvo u celini moramo raditi preventivno. Ne smemo dozvoliti da nam dete starije od 7 ili 8 godina bude negde gde je potrebno da zna plivati, a da je neplivač".

Saša Plavšić, profesionalni spasilac na bazenu u Somboru ističe: "Problem sa decom je u tome što se teoretski ali praktično iz iskustva deca dave - nemo. On počne da se davi u prvom strahu kada spusti noge dole, a ruke idu iznad glave, celo telo, ali i glava automtaski zakonima hidromehanike i hidrostatike - tone".

Meira Mrđenov, psiholog napominje: "Mislim da država treba sistemski da se pozabavi ovim pitanjem i da naglasak stavi na odgovornsot roditelja, sigurna sam da sud eca imala dobru nameru da kvalitetno provedu vreme, ali u tim časovima svakako smatram da deca ne treba da budu sama i na ulici sama napolju".

Tragični događaji iz prethodnih par dana pokazuju da leto donosi opasnost i mogućnost nesrećnih slučajeva ovakve vrste, a najosetljivija kategorija stanovništva su deca, stoga je akcenat na prevenciji.

Prema još nepotvrđenim informacijama do tragedije je došlo tako što su dečaci iskoristili momenat kada je čuvar bazena otišao do toaleta da bi deca došla do bazena napunjenog vodom zbog igre.

Da li je tokom igre osmogodišnjak slučajno gurnuo desetogodišnjaka u bazen, te okolnosti će utvrditi istraga, koja je u toku.

Takođe, za sada nije poznato da li je dečak koji je upao u bazen bio neplivač. Kako RTV saznaje u PU Sombor, u Zapadnobačkom okrugu tokom poslednje dve godine nije zabeležen sličan slučaj utapanja dece na bazenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tijelo dječaka pronađeno u bazenu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2021

Tijelo desetogodišnjeg dječaka B. P. bez znakova života pronađeno je sinoć oko 22.20 sati na dnu gradskog bazena u Odžacima kod Sombora, prenose mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Utopio se dečak u bazenu u Odžacima

Izvor: RTS, 14.Jun.2021

Telo desetogodišnjeg dečaka B. P. bez znakova života pronađeno je sinoć na gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora. . Telo je pronađeno nakon što je sinoć oko 22 sata otac policiji zvanično prijavio nestanak sina...Prema nezvaničnim informacijama, deca su se ušunjala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.