Košarka od 13 časova? Orlovi će biti spremni

Izvor: Mondo, 26.Nov.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarka od 13 časova? "Orlovi" će biti spremni

Termin meča u Izraelu neće biti problem reprezentaciji Srbije, kaže Marko Simonović. Branko Lazić ponovo među "orlovima".

Peti kvalifikacioni "prozor" za Mundobasket reprezentacija Srbije počela je u ponedeljak u Beogradu, gde se 16 reprezentativaca odazvalo pozivu selektora Aleksandra Đorđevića.

Pred "orlovima" su utakmice protiv Izraela u petak u Tel Avivu i protiv Grčke u ponedeljak u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", a Đorđevićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tim ih dočekuje sa skorom 5-3.

Iako još nije "overen", plasman na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. je našoj reprezentaciji veoma blizu. U skladu s tim, trijumfi protiv direktnog rivala za treće mesto, Izraela (3-5) i već mirne Grčke (8-0) učinili bi da naš Đorđevićev tim dočeka potpuno rasterećen naredni, februarski ciklus.

Marko Simonović, jedan od starosedalaca u reprezentaciji, rekao je da su "orlovi" svesni šanse koju imaju u narednih sedam dana.

"Imamo ovaj i još jedan prozor i može dosta stvari već sada da se reši. Cilj je jasan, daćemo sve od sebe da dobijemo obe utakmice i koliko ja znam time bismo rešili sve. Odnosno, faktički bismo već protiv Izraela rešili pitanje plasmana", izjavio je on u hotelu "Kraun Plaza".

"Neće biti lako, oni traže svoju šansu, ali imamo cilj, imamo ekipu i idemo tamo da dobijemo. Naravno, svesni da nas posle čeka i Grčka kod kuće", dodao je Simonović.

O izraelskom timu informisao se iz prve ruke, u razgovoru sa saigračem iz Zenita - Galom Mekelom.

"Malo smo razgovarali, mislim da će i oni imati podršku evroligaških igrača. Koliko znam Makabi veče ranije igra protiv Bajerna i čuo sam da će i njegovi igrači doći. Koliko je to tačno - ne znam, ali u svakom slučaju imamo sistem koji godinama donosi rezultat i verujem da od naše igre dosta toga zavisi".

U razgovoru sa izraelskim plejmejkerom, Simonović je saznao i da će meč biti odigran u novoj dvorani, a ne u domu Makabija.

"Znate kako je u Izraelu - sjajna atmosfera, glasni navijači, igraćemo u hali Hapoel Tel Aviva, od 4.000 ljudi... Uradiće sve da nas dobiju, kao što ćemo i mi uraditi sve da ih dobijemo".

Specifičnost utakmice biće i u tome da će početi u petak u 13 časova.

"Imako iskustvo igranja u tim ranijim terminima. Pripremaćemo se. Stručni štab će od danas pripremati za tu utakmicu i verujem da termin neće biti preveliki problem", dodao je Simonović.

Branko Lazić opet u reprezentaciji

Foto: MN Press

Zvezdin kapiten Branko Lazić prvi put je u reprezentaciji od Evropskog prvenstva 2017. Nakon što se javio selektoru, novinarima je rekao da dobro zna šta se očekuje u Đorđevićevom sistemu.

"Malo je vremena, ali siguran sam da ćemo i to iskoristiti da postavimo neke stvari što se tiče sistema. Ja sam i bio prošle godine na Evropskom prvenstvu i znam otprilike šta se očekuje i kakav je sistem. Nadam se da ćemo u što kraćem periodu napraviti hemiju i sve što nam je potrebno za uspeh".

Kao i ostali igračima evroligaških timova, prošle sezone i on je bio sprečen da učestvuje u "prozorima".

"Većina igrača se slaže u tome da ovi prozori nisu najbolje rešenje ako se uzme u obzir da igrači iz NBA lige i Evrolige ne mogu da igraju za reprezentaciju. Ne gube 'prozori' na kvalitetu, ali svi očekuju da reprezentacija izađe u najjačem sastavu i da najbolji igrači nastupaju za nju. Ne znam da li je i publika toliko zainteresovana da sve to prati kada već nema svih, ali to nije na nama, igračima, već na ljudima koji to vode. Naš posao je na terenu".

Nije potrebno naglašavati da je Lazića obradovao povratak u reprezentaciju.

"Drago mi je što sam na reprezentativnom okupu i nadam se da ćemo uspeti da završimo posao koji se od nas očekuje u ovom prozoru. Imaćemo nekoliko dana da se spremimo, da pokušamo da završimo posao u velikoj meri već u petak. Cilj je da pre svega odigramo dobro. Iz toga ćemo sigurno moći da se nadamo pobedi".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.