Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 21:17

Umetnost odbrane u Pragu, Slavija i posle derbija na +8

Remi bez golova protiv Plzenja

Slaviji prednost domaćeg terena, Viktoriji imperativ pobede s obzirom na bodovni deficit. Ostao je na minus osam, uprkos tome što gostima iz Plzenja remi nije igrao. Slavija je pod komandom Jindržija Trpišovskog umetnost odbrane dovela do savršenstva i jedinog rivala u šampionskoj trci u Češkoj uštopovala remijem bez golova na Eden Areni.

Ne samo što nije poklekla pred Viktorijinim naletima no rivalu suštinski nije dozvolila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nijedanu pravu šansu. Nekoliko pretećih akcija gostiju, međutim, premalo od tima koji ima šampionske ambicije.

Nije istina ni Slavija impresionirala kao recimo kad se u grupnoj fazi Lige šampiona rvala sa Barselonom, ali ona barem ima alibi u toj bodovnoj prednosti. Osam bodova razlike sedam kola pre kraja prvenstva u kojem je Slavija doživela samo dva poraza? Deluje kao nedostižna razlika.

Posebno kad imamo u vidu da je sada već na 28 utakmica Slavija primila svega osam golova što je podatak koji konkuriše za rubriku verovali ili ne. Čak ni Plzenj nema pravo da se previše buni, jer u dva meča sa praškim velikanom ni Viktorija nije uspela da zatrese protivničku mrežu. Štaviše, i danas su Slavijine šanse bile konkretnije, mada ih, kao što rekosmo, nije bilo previše.

Opet, estetski dojam nije u prvom planu kad se boriš za status prvaka i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Takav epilog sad se već čini izvesnim, jer ako nije mogao Plzenj u dva meča teško da bilo ko drugi može da zaustavi Slaviju.

ČEŠKA 1 - 28. KOLO

Subota

Zlin - Pribram 1:0 (1:0)

/Poznar 39p/

Liberec - Mlada Boleslav 2:2 (1:1)

/Kučta 41, Tataev 90+5ag - Klima 2, Budimski 62p/

Bohemijans - Sparta 0:1 (0:0)

/Tete 84/

Nedelja

Karvina – Češke Buđejovice 0:0

Opava – Slovačko 1:1 (1:0)

/Železnik 21 – Petržela 64/

Sigma – Ostrava 2:3 (1:3)

/Julis 34, Houška 90 – Jirašek 5, Sasinka 23, Kuzmanović 45/

Teplice – Jablonec 1:2 (0:1)

/Rezniček 48 – Jerabek 20, Kratohvil 90/

Slavija – Plzenj 0:0

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.