Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2020, 00:58

Umesto istorijskih brojki, Sampaoli dobio šamar, suspenziju i tri komada od Palmeirasa (VIDEO)

Domaći tim odigrao meč koji bi “srušio” stadion da su tu bili navijači

Kolege Brazilci su izračunali u najavi utakmice: Da je Horhe Sampaoli sa svojim Atletiko Mineirom savladao Palmeiras, došao bi do 17. pobede na klupi i prevazišao bi po uspešnosti prethodnu, pazite sada, desetoricu, prethodnika na klupi Atletika. I po procentima uspešnosti i po broju pobeda, a i po trajnosti ih je većinu prevazišao. Ali, umesto toga, dobio je šamar od iskusne horde >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Palmeirasa - 3:0 (1:0).

Reakcije bivšeg selektora Argentine i trenera Sevilje dovoljno toga govore. Kiseli osmesi i odmahivanje glavom, gestikulacije... Potpuno je potučen na ovom meču.

Ako pitate navijače Palmeirasa, ništa nije nedostajalo, osim možda veliki broj njih na tribinama stadiona Alijanc Park u Sao Paolu. Doduše, ne može se reći da je na ovom meču lopta bila mnogo vremena kod domaće ekipe, manje od 40%, ali je i to bilo dovoljno konkretnom Palmeirasu da dođe do velike pobede. Da stvori hrpu šansi i postigne tri gola. A da ne primi nijedan.

Bio je to direktan duel ekipa koje su među kandidatima za titulu u brazilskom šampionatu, a ako je tako, onda nije ni čudo što je Sampaoliju ovako teško pao poraz. Sa tribina je meč posmatrao Abel Fereira, novi trener, čovek koji je do skoro radio u grčkom PAOK-u. Samo što je stigao sa aerodroma otišao je na utakmicu i imao šta da vidi.

Ujedno je to bio rastanak Palmeirasa od Andreja Lopesa, privremenog trenera sa kojim je Palmeiras vratio snagu i jačinu. Mnogi navijači su bili za to da on ostane trener, bio je i pokret na društvenim mrežama u tom smeru, ali... Fereira će preuzeti tim i debitovati u četvrtak protiv Bragantina.

I dok su navijači Palmeirasa uživali dok je domaći sastav došao do gola u 19. minutu posle bacanja Veige kao na video igrici, te kada su u 70. i 77. minutu njihovi ljubimci, Roni i Ribeiro Silva, praktično davali golove na praznu mrežu posle odličnih dodavanja, u isto vreme Sampaoli je bio naelektrisan pored klupe, na ivici terena i nije mu se nikako svidelo kada je njegov tim primio treći gol.

Dobio je žuti karton i čak je suspendovan za sledeću utakmicu Atletika, a to je protiv Flamenga u nedelju, pišu brazilski mediji. Ovo mu je šesti karton u brazilskom šampionatu.

Palmeiras je zaista imao više šansi od Atletika, mogao je do još kog gola, dok su gosti zaigrali fudbal kakav znaju početkom drugog dela utakmice, ali ni to nije bilo dovoljno da Mineiro dođe barem do jednog pogotka.

Šta je još zanimljivo u vezi Sampaolija i Palmeirasa?

Pa, postojali su pregovori krajem 2019. godine i postojala je mogućnost da Argentinac uzme Palmeiras, ali tada nije došlo do realizacije. Opet će Sampaoliju ostati Palmeiras u lošem sećanju...

Da su tu bili navijači, čuvene zelene baklje, možda i vatromet, ne bi izostali...

BRAZIL 1 – 19. kolo

Palmeiras - Atletiko Mineiro 3:0 (1:0)

/Veiga 19, Roni 70, Ribeiro Silva 77/

23.55: (2,10) Gremio (3,30) Bragantino (3,70)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Umesto vrhunskih brojki, Sampaoli dobio šamar, suspenziju i tri komada od Palmeirasa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Nov.2020

Domaći tim odigrao meč koji bi “srušio” stadion da su tu bili navijači..Kolege Brazilci su izračunali u najavi utakmice: Da je Horhe Sampaoli sa svojim Atletiko Mineirom savladao Palmeiras, došao bi do 17. pobede i prevazišao bi po uspešnosti, pazite sada, desetoricu prethodnika na klupi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.