Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 21:18

Uefa oštro: Ko uđe u Superligu leti iz svih drugih takmičenja!

Pretnje klubovima, ali i igračima

Kao što se moglo pretpostaviti, predstoje potresi u evropskom fudbalu. Vest da su najbogatiji klubovi postigli dogovor o formiranju Superlige Evrope i da će taj projekat uskoro biti zvanično predstavljen brzo je naišla na reakciju Evropske fudbalske federacije, zajedno sa nacionalnim savezima i ligama u Engleskoj, Španiji i Italiji. A, on je napisan prilično oštrim tonom...

UEFA upozorava sve koji budu pristupili ovoj ideji da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će biti suspendovani iz nacionalnih i međunarodnih takmičenja, poziva se i na podršku FIFA, a preti, takođe, igračima tih klubova da neće moći da igraju za svoje reprezentacije.

"UEFA i čelnici La Lige, Premijeršipa i Serije A su dobili informacije da pojedini engleski, španski i italijanski klubovi planiraju da objave početak zatvorenog takmičenja, takozvane Superlige. Ako bi se to dogodilo želimo jasno poručimo da će UEFA i ovi nacionalni savezi i lige, ali takođe i FIFA i svi naši članovi biti ujedinjeni u nastojanjima da stopiraju ovaj cinični projekat. Ovo je projekat koji se zasniva samo na interesu tih klubova u vremenu kada je društvu solidarnost potrebna više nego ikad. Razmotrićemo sve mere koje su nam dostupne na svim nivoima, pravnim i sportskim, da sprečimo da se ovo takmičenje dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama i ne može biti drugačiji. Kao što je ranija najavila FIFA i šest konfederacija, pomenutim klubovima biće zabranjeno da igraju bilo koje domaće, evropsko ili svetsko takmičenje. Igračima ovih klubova može biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje reprezentacije. Zahvaljujemo se klubovima u drugim zemljama, posebno Francuskoj i Nemačkoj, koji su odbili da potpišu ovaj dokument za Superligu. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv ovog projekta koji je najavljen. Ovo uporno bavljenje isključivo zastupanjem sopstvenih interesa malog broja klubova traje predugo. Dosta je bilo s tim", navodi se u saopštenju UEFA.

Kao potpisnici dokumenta o osnivanju Superlige koji bi trebalo da bude uskoro predstavljen javnosti najavljeni su Juventus, Real Madrid, Barselona, Liverpul i Mančester junajted, uz podršku Intera, Milana, Atletiko Madrida, Totenhema, Arsenala i Čelsija, a s namerom da se privole Mančester siti, Bajern Minhen, Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen. Planirani budžet za ovo takmičenje navodno je pet milijardi evra, a videćemo šta će se dešavati posle ovog pretećeg saopštenja.

Za ponedeljak je svakako najavljena promocija novog formata Lige šampiona, koji bi trebalo da počne da se primenjuje od sezone 2024/25. U planu je povećanje broja učesnika na 36 i ukidanje grupne faze.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.