Uefa kaznila Zvezdu, prazne tribine i 72 hiljada evra

Izvor: RTS, 10.Avg.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uefa kaznila Zvezdu, prazne tribine i 72 hiljada evra

Disciplinska komisija Uefe odlučila je da Crvena zvezda narednu kvalifikacionu utakmicu u evropskim takmičenjima igra pred praznim tribinama i plati 72.000 evra kazne zbog "rasističkog ponašanja navijača". Zvezda će, ukoliko se plasira u grupnu fazu, biti kažnjena još jednim mečom pred praznim tribinama, ali na tu kaznu ima pravo žalbe. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zvezda je kažnjena zbog "rasističkog ponašanja navijača i uvreda" na meču sa Suduvom na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, objavila je Uefa.

Crveno-beli će naredni meč u kvalifikacijama za evropsko takmičenje, da li to bila Liga šampiona ili Liga Evrope igrati pred praznim tribinama. Ukoliko se plasira u grupnu fazu, tim iz Ljutice Bogdana će biti kažnjen sa još jednim mečom pred praznim tribinama, ali na tu kaznu ima pravo žalbe, javljaju beogradski mediji.
Crveno-beli su bili pod uslovnom kaznom zbog sličnih dešavanja, a kažnjeni su i zbog blokiranja stepeništa na stadionu, 
Takođe, srpski klub će morati da plati novčanu kaznu od 72.000 evra, saopštila je Evropska fudbalska unija. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.