Svečano otvorena Kancelarija za mlade opštine Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 15:20

Svečano otvorena Kancelarija za mlade opštine Bečej

Ministar Vanja Udovičić i Dane Basta pokrajinski sekretar prisustvovali su danas svečanosti povodom otvaranja novog prostora Kancelarije za mlade opštine Bečej.

Puštanjem raznobojnih balona, danas je otvorena Kancelarija za mlade opštine Bečej nakon punih 15 godina rada koji je prepoznatljiv, mladi u Bečeju dobili su svoj kutak u samom centru. Svečanom otvaranju prisustvovali su Vanja Udovičić ministar za sport i omladinu i Dane Basta pokrajinski sekretar za sport i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << omladinu, uz domaćine, prvog čoveka opštine Bečej, Dragana Tošić i predstavnike lokalne samouprave.

"I danas svi mi zajedno ovde koji smo došli da podržimo mlade u opštini Bečej , govori koliko je kancelarija za mlade opštine Bečej uspešna u prethodnom periodu, šta su to sve upravo ovi mladi uradili svojim delovanjem i koliko smo mi svi tu da im pomognemo da im damo podršku i da ih usmerimo da u narednom periodu budu još agilniji da još više konkurišu da još više pokušavaju da imaju što kvalitetnijih programa i projekata“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Jedna od najaktivnijih kancelarija za mlade , sigurno na teritoriji AP Vojvodine, očekujemo od njih u narednom periodu da konkurišu da budu aktivni da budu kreativni kakvi mladi zaista i treba da budu a pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu će u narednom periodu nastaviti da prepoznaje projekte iz ove opštine“, kaže pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Bečej je jedna od opština koja ima u potpunosti sređenu omladinsku infrastrukturu i koja svojim delovanjem pokazuje da misli o mladima, o sadašnjosti i budućnosti.

"Opština Bečej ima dosta investicija , dosta se tu fabrika otvorilo, dosta imamo u pripremi radova na sportskim i kulturnim dešavanjima, ovde u Bečeju. Sve to moraju da prate mladi i iz tog razloga izdvajamo ovoliko energije i sredstava za ove kancelarije kako bi oni nastavili i našli neki svoj kutak svoje ideje predočili nama, a mi te njihove ideje prihvatili“, napominje predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

U uređenje i opremanje kancelarije uložen je 1,5 milion dinara, idejno rešenje je mlade Katarine Popov, arhitekte iz Bečeja, a na sastavljanju nameštaja, kao i svim ostalim detaljima, radili su mladi volonteri.

"Zaista smo napravili veliki iskorak što se tiče unapređenja položaja mladih u opštini Bečej . Pored ove kancelarije otvorili smo i nov savremeni omladinski klub u Bačkom Petrovom Selu, potpuno smo adaptirali prostoriju u Bačkom Gradištu koji će takođe funkcionisati kao omladinski klub. U toku je rekonstrukcija omladinskog prostora u Mileševu“, kaže koordinatorka KZM Bečej Dijana Peter.

Istinski motiv svima nama je da zajedničkim delovanjem učinimo opštinu Bečej kvalitetnijim mestom za mlade, rekao je Vanja Udovičić.

Nakon svečanog otvaranja kancelarije, ministar je posetio i FK "Vojvodina" i OŠ "Svetozar Marković" u Bačkom Gradištu i tom prilikom na obe lokacije uručio sportsku opremu.

Udovičić je školi uručio nove koševe, golove i 40 lopti za kolekticne sportove.

Izjavio je da će Ministarstvo nastaviti sa akcijama opremanja škola novim sportskim rekvizitima i besplatnim sportom za osnovce dva puta nedeljno, ali da se planira i nova, kojom se predviđa vežbanje u dvorištima bar 10 minuta dnevno.

"Vojvodini" iz Bačkog Gradišta ministar je doneo dresove za mlađe kategorije jer su lokalni klubovi, kaže, važni za razvoj dece.

Kada je reč o sportskim kolektivima u malim sredinama, ministar kaže da će država pomoći koliko može, ali da nekada nije najvažnija finansijska podrška, već asistencija za rešavanje imovinsko-pravnih, administrativnih i brojnih drugih problema i da je zato važno da poseti što više lokalnih klubova kako bi čuo sa kojim se problemima suočavaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.