Udovičić titelskim osnovcima donirao sportsku opremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić titelskim osnovcima donirao sportsku opremu

Obilazak lokalnih samouprava po Srbiji, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, nastavio je u opštini Titel, gde je osnovcima uručio novu sportsku opremu.

U osnovnoj školi "Svetozar Miletić" ponosni su na uspehe svojih košarkašica, a ubuduće će nastavnici fizičkog vaspitanja u tom vojvođanskom mestu imati priliku da decu usmeravaju i na druge sportove. Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo je sportsku opremu i rekvizite koji će poslužiti da se još više dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uključi u sistem školskog sporta.

"Prvenstveno želimo da motivišemo nastavnike fizičkog vaspitanja, da imaju bolje uslove za realizaciju časova, da mogu kvalitetnije da rade sa decom, ali i da sama deca zavole sport", naglasio je Udovičić.

"U školi imamo 647 učenika i to zajedno sa izdvojenim odeljenjima Gornji Titel, Lok, Vilovo i Gardinovci i od svih nadležnih imamo veliku podršku, pošto su shvatili da smo mi jedna od retkih škola koja je toliko razuđena, ali smo svoj deci obezbedili sve potrebne uslove za školovanje i bavljenje sportom", sa ponosom ističe direktor Osnovne škole "Svetozar Miletić", Petar Kojić.

U razgovoru ministra Udovičića sa čelnicima opštine Titel, dogovoreno je kompletiranje projekta izgradnje sportske hale, koja bi trebalo da počne do kraja godine.

Posetu toj vojvođanskoj opštini, ministar omladine i sporta završio je u Šajkašu, gde se uverio da lokalni fudbalski klub "Borac" na pravi način radi sa najmlađima, a posebno je istakao činjenicu da u klubu trenira i puno devojčica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.