Udovičić: Izgradnja nacionalnog stadiona omogućila bi kandidovanje za najveća takmičenja

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Izgradnja "nacionalnog stadiona" omogućila bi kandidovanje za najveća takmičenja

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da bi izgrađom "nacionalnog stadiona" Beograd dobio "novi simbol" koji bi mu omogućio kandidovanje za najveća sportska takmičenja.

"Želimo da Beograd dobije novi sportski simbol, jednu modernu arenu, jedan moderan stadion", rekao je Udovičić u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića o izgradnji stadiona.

Udovičić je rekao da želi da u Beogradu bude finale >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Lige šampiona u fudbalu, da se konkuriše za organizaciju Evropskog i Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Želimo i da kroz takvo ulaganje povećamo broj stranih turista koji bi došli u našu zemlju. Želja nam je da kroz izgradnju nacionalnog stadiona ojačamo i naše selekcije, poboljšamo uslove za treniranje naših sportista i da se naši sportisti pripremaju u našoj zemlji, a ne da idu u inostranstvo", rekao je Udovičić.

On je kazao da je "analiza ;efekata" pokazala da mesto gde se pravi takav stadion privlači mnogo drugih investicija.

"Ulažemo u našu sadašnjost i budućnost. Ulažemo u zdravlje, jer kroz sport promovišemo zdrave stilove života", ocenio je Udovičić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

UDOVIČIĆ O NACIONALNOM STADIONU: Želimo u Beogradu i Svetsko prvenstvo i finale Lige šampiona

Izvor: Kurir, 29.Nov.2018

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas da bi izgradnjom "nacionalnog stadiona" Beograd dobio "novi simbol" koji bi mu omogućio kandidovanje za najveća sportska takmičenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.