Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2020, 18:59

Učinak večitih u reprezentacijama: Crno beli više igrali, crveno-beli davali golove

Pogađali ofanzivci Zvezde

Poslednja pauza u klupskom fudbalu zbog reprezentativnih akcija za ovu godinu je završena. Brojni reprezentativci se vraćaju u svoje klubove i spremaju se za nastavak sezone. Reprezentativne obaveze je imala i nekolicina fudbalera iz naša dva najveća kluba: Crvene zvezde i Partizana.

Zvezdu je reprezentovalo ukupno četvorica igrača u nacionalnim timovima - trojica na seniorskom nivou i jedan na omladinskom. Partizan je imao sedam seniora >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u reprezentacijama.

Krenimo od crveno-belih...

Reprezentacija Srbije propustila je i drugu priliku da se plasira na Evropsko prvenstvo. Orlovi su još jednom razočarali. Na stadionu „Rajko Mitić“ selekcija Srbije poražena je od Škotske posle penal serije, a od Zvezdinih igrača učešće je uzeo Aleksandar Katai. Krilni napadač je ušao u igru u 70. minutu umesto Sergeja Milinkovića Savića i uneo živost. U penal seriji bio je siguran izvođač, a nakon novog razočaravajućeg rezultata selekcije Srbije, Katai se po dogovoru vratio klupskim obavezama i Ljubiši Tumbakoviću nije bio na raspolaganju za utakmice sa Mađarskom i Rusijom.

Napadač Komorskih Ostrva El Fardu Ben i ovoga puta bio je odličan u dresu nacionalnog tima. Reprezentacija Komorskih Ostrva zabeležila je remi i pobedu, a Ben je u obe utakmice odigrao po 90 minuta i postigao prvi od dva gola u trijumfu nad Kenijom. Kapiten Komora je u 21. minutu zatresao mrežu rivala i približio nacionalni tim odlasku na Afrički kup nacija. Vezista Gelor Kanga učestvovao je u polovičnom učinku reprezentacije Gabona. Kanga je na obe utakmice protiv Gambije bio starter. U prvom duelu u kojem je Gabon upisao pobedu proveo je 90 minuta na terenu, a na drugom meču zamenjen je u završnici.

Jedini Zvezdin omladinac, Nikola Krstović, ostvario je zapažen učinak u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo. Kapiten selekcije Crne Gore odigrao je svih 90 minuta protiv Makedonije i u završnici utakmice postigao gol, ali je to bilo dovoljno samo da ublaži poraz svog tima u Skoplju.

UČINAK FUDBALERA CRVENE ZVEZDE

Aleksandar Katai (SRBIJA) – Liga nacija

Srbija – Škotska (50 minuta, realizovan jedanaesterac u penal seriji)

Mađarska – Srbija (van protokola)

Srbija – Rusija (van protokola)

El Fardu Ben (KOMORSKA OSTRVA) – kvalifikacije za Afrički kup nacija

Kenija – Komorska Ostrva (90 minuta)

Komorska Ostrva – Kenija (90 minuta, gol)

Gelor Kanga (GABON) – kvalifikacije za Afrički kup nacija

Gabon – Gambija (90 minuta)

Gambija – Gabon (77 minuta)

Nikola Krstović (CRNA GORA U21) – kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Severna Makedonija – Crna Gora (90 minuta, gol)

Golgeterski učinak kod Partizanovih igrača u reprezentacijama je izostao. Saša Zdjelar zamenio je Nemanju Gudelja u 90. minutu utakmice protiv Rusije i tako se upisao da je učestvovao u jednoj od najubedljivijih pobeda Orlova u drugoj dekadi 21. veka. Igor Vujačić i Aleksandar Šćekić bili su standardni u selekciji Crne Gore. Štoper Vujačić je odigrao dve cele utakmice u Ligi nacija, a u odlučujućem duelu protiv Kipra za plasman u baraž i pobedi od 4:0 zaradio je žuti karton. Šćekić je kao i Vujačić propustio prijateljsku utakmicu sa Kazahstanom, dok je u Ligi nacija oba puta bio starter.

Takuma Asano bio je rezervista u prijateljskim utakmicama, ali mu je u finišu mečeva sa Panamom i Meksikom Hadžime Morijasu ukazao priliku. Maki Banjak je dobrim igrama zaslužio povratak u nacionalni tim posle pet godina. Banjakov Kamerun je upisao dva trijumfa u kvalifkacijama Afrički kup nacija, a štoper je u drugom meču protiv Mozambika pred sam kraj meča ušao u igru.

Filip Holender je već izvestan period standardan u reprezentaciji Mađarske, a tako je bilo i ovoga puta. Mađarska laka konjica izborila je baraž u B diviziji Lige nacija i imaće priliku da uskoči u elitni rang. Momak rođen u Kragujevcu koji je tokom leta obukao crno-beli dres bio je starter protiv Srbije i protiv Turske i doprineo je uspesima Mađara. Zapaženu ulogu u nacionalnom timu igrao je i Birbas Natho. Izraelci će se i u narednom ciklusu Lige nacija takmičiti u B diviziji, a Natho, kapiten Izraela, bio je starter u okršajima sa Češkom i Škotskom, po koju su bili kobni.

UČINAK FUDBALERA PARTIZANA

Saša Zdjelar (SRBIJA) – Liga nacija

Srbija – Škotska (van protokola)

Mađarska – Srbija (na klupi)

Srbija – Rusija (ušao u 90. minutu)

Filip Holender (MAĐARSKA) – Liga nacija, prijateljska

Mađarska – Island (71 minut)

Mađarska – Srbija (68 minuta)

Mađarska – Turska (16 minuta)

Birbas Natho (IZRAEL) – Liga nacija

Češka – Izrael (46 minuta)

Izrael – Škotska (62 minuta)

Maki Banjak (KAMERUN) – kvalifikacije za Afrički kup nacija

Kamerun – Mozambik (na klupi)

Mozambik – Kamerun (7 minuta)

Igor Vujačić (CRNA GORA) – Liga nacija, prijateljska

Crna Gora – Kazahstan (na klupi)

Azerbejdžan – Crna Gora (90 minuta)

Crna Gora – Kipar (90 minuta, žuti karton)

Aleksandar Šćekić (CRNA GORA) – Liga nacija, prijateljska

Crna Gora – Kazahstan (van protokola)

Azerbejdžan – Crna Gora (81 minut)

Crna Gora – Kipar (71 minuta)

Takuma Asano (JAPAN) – prijateljske

Japan – Panama (18 minuta)

Japan – Meksiko (13 minuta)

NAPOMENA: Igrači Crvene zvezde i Partizana koji su trenutno na pozajmicama nisu uzeti u obzir

PIŠE: Stefan Tanasić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.