AJNTRAHTU PRIPALA DRAMA U SEVILJI: Kostićev Frankfurt OSVAJAČ LIGE EVROPE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2022, 20:45

AJNTRAHTU PRIPALA DRAMA U SEVILJI: Kostićev Frankfurt OSVAJAČ LIGE EVROPE!

Utakmica za pamćenje!

Ekipa Ajntrahta iz Frankfurta, za koju nastupa i srpski reprezentativac Filip Kostić, osvojila Ligu Evrope! Nakon više od dva časa fudbala, nakon produžetaka i penala, pala je ekipa Glazgov Rendžersa. Rezultat nakon prvih 90. minuta bio je 1:1, a nakon penal serije 5:4 za nemački tim.

 U prvim minutima meča videli smo veliku ofanzivu nemačkih "Orlova" koji je već u trećem minutu imao prvi udarac ka golu "Policajaca".

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već u narednom minutu je Rivers proigrao Ariba koji je izbio u šesnaesterac Nemaca ali brzo se vratila odbrana Nemaca, od svega samo korner koji Škotlanđani nisu iskoristili na pravi način.

Što je meč odmicao gledali smo sve bolje i bolje šanse na obe strane. Jedna od najboljih dogodila se u 12. minutu kada je Kamada je dobio loptu po levoj strani, izbio pred Mekgregora ali je zakomplikovao nepotrebnim driblinzima u šesnaestercu. Uspeo je da uputi udarac koji je odbio golman Škotskog tima. Na odbitak je naleteo Sou koji je uputio udarac sa ivice kaznenog prostora ali je lopta završila u rukama golmana Mekgregora.

Nije odustajao Ajntraht od ofanzive, u 20. minutu Knauf je sjajno prevario odbranu Rendžersa, uputio odličan udarac ka golu ali golman Škota je sjajno odbranio.

Reprezentativac Srbije Filip Kostić igrao je odlično u prvom poluvremenu. Pravio je velike probleme protivničkoj odbrani i zatvarao sve u defanzivi. Mogao je Kostić do gola u 30. i 32. minutu, ali su oba njegova udarca završila pored gola iskusnog Mekregora.

Škotski tim se ipak nije odlučio na defanzivu. Pritiskali su "Policajci" odbranu "Orlova" ali nisu uspevali da upute pravi udarac. Neke od najboljih pokušaja imali su Aribo, zatim Kent ali je najbližili golu bio Lundstrom koji je glavom nakon sjajnog centaršuta zatresao prečku.

Na odmor se otišlo bez golova i sa statistikom koja je govorila da je Ajntraht imao 11 šuteva ka golu protivnika, dok je tim iz Glazgova upisao svega tri udarca ka mreži Nemaca.

⏸️ HALF-TIME ⏸️

Kamada, Knauff & Kostić go close for Frankfurt; Aribo with Rangers effort...

🤔 What will happen in the second half?#UELfinal

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 18, 2022

Pravi nalet nemačkog kluba usledio je odmah nakon prvog sudijskog zvižduka u drugom poluvremenu. Ređale su se šanse i šutevi, Kostića, Knaufa i Kamade ali ni jedan nije uspeo da ugrozi 40-godišnjeg Mekgregora.

U 57. minutu meča usledio je pravi šok za nemački tim. Velika greška u odbrani Ajntrahta, i pad Tute, otvorilo je prostor Aribu koji krade lotpu i ostaje sam pre golmanom Trapom, što je rutinski završio i smestio loptu u mrežu za 1:0 za Rendžers.

Od tada je ekipa iz Frankfurta zaigrala na sve ili ništa. Ređale su se šanse pred golom Škota, jednu od najboljih propustio je Kamada u 67. minutu kada je ostao sam pred golmanom Mekgregorom, pokušao da ga lobuje ali je lopta završila preko gola.

Zatim je u 69. minutu usledila prava majstorija Kostića koji je sa desne strane, skoro sa aut linije, hiruški precizno uputio loptu na peterac protivnika gde ju je sačekao Bore i smestio je u mrežu za 1:1!

Dosta zatvorenije su igrale obe ekipe nakon što je pao po jedan gol na obe strane. Upravo takav način igre nas je odveo u produžetke.

Imali su veliku priliku igrači Ajntrahta i u prvom produžetku, tačnije u 95. minutu kada je grešku odbrane iskoristio Rafael Bore. Ukrao je loptu i po desnoj strani probio u šesnaesterac, šutirao iz teške pozicije ali od svega je bio gol aut.

Nastavila se ofanziva "Orlova" i u nastakvu, u 100. minutu je kontra napad predvodio Knauf koji je ušao u kazneni prostor ali je defanzivac Glazgova, Basi odradio sjajan posao - naterao Knaufa na udarac, visoko preko gola.

Rezultat se nije promenio ni nakon odigranih dodatnih 15. minuta.

U drugi produžetak ekipa Rendžersa ušla je na sve ili ništa. Ređale su se šanse od prvog zvižduka, često su svi osim golmana Mekgregora bili na polovini Ajntrahta ali akcijama je falio završni pas.

Ipak, znao je da odgovori i Kostićev Frankfurt ali akcije su se završavale identično. U nastavku su naizmenično "sevale" akcije i šutevi na obe strane ali čuvari mreže su sjajno odrađivali svoj posao.

Nakon dva sata fenomenalnog fudbala, red je došao i na penale. Drugu godinu za redom jedanaesterci su se izvodili u finalu Lige Evrope. Podsetimo se, prošle godine je na isti način do trofeja stigao i Viljareal koji je bio bolji sa bele tačke od engleskog velikana Mančester junajteda.

Za ekipu Rendžersa, precizni sa bele tačke bili su: Tavernije, Dejvis, Arfild i Ruf - dok je golman Ajntrahta, Trap uspeo da zaustavi udarac Arona Remzija. 

Kod ekipe "Orlova" pogađali su: Lenc, Hrustić, Kamada, Kostić, dok je pobedonosni pogodak sa bele tečke postigao Rafael Bore.  

Congratulations Frankfurt, 2021/22 Europa League champions! 👏🏆#UELfinal pic.twitter.com/ZiZUfkRUs3

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 18, 2022

Detaljniji tok meča možete pročitati ispod ovog teksta. 

PENALI

5:4! POGAĐA BORE! FRANKFURT JE OSVAJAČ LIGE EVROPE!!!

4:4 Precizan Ruf, Ajntraht ima meč loptu!

4:3 POGAĐA FILIP KOSTIĆ! Ajntraht vodi!

BRANI TRAP UDARAC REMZIJA!!! Ostaje 3:3

3:3 KAMADA POGAĐA!

3:2 Siguran Tavernije sa bele tačke!

2:2 PORAVNAVA AJNTRAHT! Pogodio je Hurstić!

2:1 ZA RENDŽERS! Dejvis pogađa u "rašlje"

1:1! Len je precizan sa bele tačke!

1:0 ZA RENDŽERS! Tavernije pogađa

Drugi produžetak

Prvi produžetak

⏸️ AFTER 90 MINUTES ⏸️

Aribo gives Rangers second-half lead; Borré levels UEFA Europa League final from close range...

🔮 Who's winning this in extra time?#UELfinal

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 18, 2022

Prvo poluvreme

Nothing to separate the teams so far.

⏸ 45' | #SGERFC 0-0 | #SGEuropa pic.twitter.com/TN9MiFmrm3

— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) May 18, 2022

📸 Kamada denied by McGregor 🧤#UELfinal pic.twitter.com/09IS7UQrYd

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 18, 2022

#UELfinal #SGEuropa #SEVILLJAAAAA #SGERFC

Sebastian Rode is bandaged pic.twitter.com/IJPFHwYoYH

— Mike Law (@Birdsofbangkok) May 18, 2022

On the field & in the stands as one. 🤍#SGERFC pic.twitter.com/g8yQ5dpFFZ

— Eintracht Frankfurt (@eintracht_us) May 18, 2022

It's here. It's Europa League final matchday. 🏆😍#UELfinal pic.twitter.com/zgMAJ9PPTn

— #UELfinal (@EuropaLeague) May 18, 2022

🚨 TEAM NEWS 🚨

Our starting XI for the @EuropaLeague final 2022! 🔥🏆#SGEuropa #SEVILLJAAAAA #SGERFC pic.twitter.com/P9CPqQW37Y

— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) May 18, 2022

Can't get enough of this 🤩#SGEuropa #SEVILLJAAAAA #SGERFC pic.twitter.com/BSdDR3RkUE

— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) May 18, 2022

🆕 Tonight's #RangersFC team for the @EuropaLeague final against @Eintracht.

🗒️ Full Team News: https://t.co/OKNOU58oXW#UEL pic.twitter.com/vlfmgA9BNK

— Rangers Football Club (@RangersFC) May 18, 2022

Finalni meč Lige Evrope, Ajntraht - Rendžers možete pratiti UŽIVO na našem portalu!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.