NIJE KENGUR TAJ NIVO: Đoković rutinski savladao Kokinakisa za srpski derbi u trećem kolu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2022, 14:18

NIJE KENGUR TAJ NIVO: Đoković rutinski savladao Kokinakisa za srpski derbi u trećem kolu

Novak u narednoj rundi igra protiv Miomira Kecmanovića.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je savladao u tri seta Australijanca Tanasaisa Kokinakisa (6:1, 6:4, 6:2) posle dva sata i tri minuta igre. Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Miomira Kecmanovića koji je sa 3:1 savladao Čileanca Alehandra Tabila.

Iako su do sada jedini put igrali na Rolan Garosu 2015, pokazalo se da Kokinakis ni na travi nije dostojan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rival Đokoviću. Najbolji srpski teniser koji na Vimbldonu brani titulu već u drugom gemu napravio je brejk i tu prednost je čuvao do same završnice kada je u šestom gemu ponovo pritisnuo Kokinakisov servis. Australijanac je spasio tri brejk lopte, ali četvrtu nije mogao i Đoković je napravio drugi brejk i zatim rutinski stigo do osvajanja prvog seta. Kokinakis je zaigrao bolje u drugom setu, ali nije to mnogo značilo protiv Novaka koji je u trećem gemu dočekao priliku i iskoristio drugu brejk loptu za bvođstvo 3:1. Ponovo je Novak čuvao brejk prednosti do same završnice da bi Kokinakis u devetom gemu spasio čak četiri brejk i set lopte. Ipak, Đoković je na svoj servis lako stigao do vođstva u setovima od 2:0.

Činilo se Đoković igra sa pola gasa posebno kada je na startu trećeg seta napravio novi brejk, da bi u petom gemu još jednom oduzeo sevis Australijancu i poveo sa 5:1 posle potvrđenog brejka. Izgledalo je da će vrlo brzo okončati srpski teniser meč, ali je Kokinakis uspeo da spasi jednu meč loptu, a zatim da stigne i do brejk lopte. Međutgim, Novak je uspeo da sačuva svoj servis i ubrzo stavi tačku na meč.

TREĆI SET

 DRUGI SET

Stefan Djokovic watching Dad do his thing on Centre Court#Wimbledon | #CentreCourt100 | @DjokerNole pic.twitter.com/Ld4D9ZPz9d

— Wimbledon (@Wimbledon) June 29, 2022

PRVI SET

BONUS VIDEO: Pogledajte kako Novak Đoković imitira Rafaela Nadala

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.