Peres osvojio ludu trku u Singapuru!

Izvor: B92, 02.Okt.2022, 13:37

Peres osvojio "ludu" trku u Singapuru!

Vozač Red Bula Serhio Peres slavio je na Velikoj nagradi Singapura ispred dva Ferarija.

Peres je već u prvom krugu prestigao osvajača pol pozicije Šarla Leklera i uspeo da mu odoli do kraja uprkos trostrukom izlasku "sejfti kara" po mokroj stazi "azijskog Monaka".

Pored Leklera, na podijumu se našao i drugi Ferari Karlos Sajns, dok su sjajan dan imali Meklareni na četvrtom i petom mestu Lando Noris i Danijel Rikado.

Aktuelni šampion Maks Ferstapen je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao šansu da već sada odbrani titulu, ali je posle dosta problema i oscilacija na kraju stigao do sedmog mesta, pa će krunisanje morati da sačeka Japan.

Trku su je obeležilo nekoliko izletanja i sudara, među njima i veliki kiks Luisa Hamiltona koji je na kraju kroz cilj prošao kao deveti.

Trku nisu završili Džou, Latifi, Alonso, Albon, Okon i Cunoda koji je razbio svoj Alfa Romeo. Prethodno su otkazali motori obe Alpine, pa je Alonso na neslavan način završio svoju 350. trku u karijeri.

Pet trka pre kraja Verstapen vodi sa 341 bodom, Lekler je drugi sa 237, dok je Peres treći sa dva boda manje.

Naredna trka vozi se za sedam dana za Veliku nagradu Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.