Orlovi preleteli Podgoricu za prvo mesto u grupi!

Izvor: Mondo, 11.Okt.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" preleteli Podgoricu za prvo mesto u grupi!

Dvostruki strelac Aleksandar Mitrović rešio derbi Grupe 4 Divizije 3 Lige nacija.

Igra ne baš sjajna, ali rezultat odličan! Srbija je slavila 2:0 u Podgorici i na polovini puta, posle tri kola, zauzela prvo mesto svoje grupe u Ligi nacija.

Junak pobede nad Crnom Gorom bio je dvostruki strelac Aleksandar Mitrović, koji je tako došao do četiri pogotka u ovom novom takmičenju, koje je zamišljeno kao zamena za prijateljske utakmice, ali i svojevrsne kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Evropsko prvenstvo.

Centarfor naše reprezentacije i engleskog Fulama prvo je pogodio iz penala u 19. minutu, koji je dosuđen posle duela dvojice saigrača iz Crvene zvezde - Filipa Stojkovića i Milana Rodića, a potom i u 81, kada je rutinski završio akciju u kojoj su učestvovali još Branko Jovičić, Andrija Živković i Sergej Milinković Savić.

Srbija je sada prva na tabeli sa sedam bodova, tri više od današnjeg rivala, koji je pao na treće mesto pošto je Rumunija u šokantnoj završnici, ipak, stigla do pobede u Litvaniji - 2:1. Gosti su vodili do 90. minuta, ali ih izjednačujući pogodak nije poremetio. U četvrtom minutu nadoknade stigli su do tri boda i sada imaju pet, dok su Litvanci ostali na začelju bez osvojenog boda.

Narednu utakmicu "orlovi" igraju u nedelju u Bukureštu od 15 časova, dok će se od 20.45 u Vilnjusu sastati Litvanija i Crna Gora.

Uskoro opširnije...

Baklje i pesma u Podgorici (FOTO/VIDEO)

Korteo navijača Srbije kroz Podgoricu (VIDEO)

CRNA GORA: Petković - Stojković (46. Janković), Simić, Tomašević, Vešović - Šćekić (72. Ivanić), N. Vukčević - Marušić, Jovetić, Jovović - Bećiraj (80. Mugoša).

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić (72. Jovičić) - Gaćinović (79. Milinković Savić), Tadić, Živković - Mitrović (90+3. Radonjić).

Sudija: Đanluka Roki (Italija).

Murinjo stigao u Podgoricu!

UŽIVO:

Kraj.

- Šansu da upiše par minuta na terenu dobiće i Nemanja Radonjić, koji će zameniti Aleksandra Mitrovića.

- Sve je rešeno posle drugog gola Srbije, što potvrđuje i slab tempo igre... Utakmica je, međutim, produžena čak šest minuta!

- GOOOL! Srbija vodi 2:0 od 81. minuta još jednim golom Aleksandra Mitrovića! Jovičić je poslao loptu na stranu ka Živkoviću, a on potom odigrao po zemlji ka Milinković Saviću, koji je propustio loptu do Mitrovića. Centarfor "orlova" i Fulama rutinski je završio akciju.

- Treća izmena u Crnoj Gori. Umesto Bećiraja, od 80. minuta igraće Mugoša.

- Druga izmena kod "orlova". Umesto Mijata Gaćinovića, od 79. minuta igraće Sergej Milinković Savić.

- Selektor Crne Gore, Ljubiša Tumbaković, moraće od 77. minuta da gleda utakmicu sa tribina, pošto ga je Italijan Đanluka Roki isključio zbog žustrog prigovora posle faula igrača njegove selekcije, Marka Jankovića.

- Umesto Saše Lukića, od 72. minuta za Srbiju će igrati debitant Branko Jovičić. Umesto Šćekića, za Crnu Goru će igrati Mirko Ivanić.

- Brz napad domaćih i solidan šut Jovovića u 71. minutu, ali je Dmitrović uspeo da iz drugog pokušaja uhvati loptu.

- Dobar napad crnogorskih fudbalera u 70. minutu, prošla je lopta pored nekoliko naših igrača, ali je Marko Dmitrović na vreme istrčao i uspešno intervenisao.

- Nešto brža igra obe selekcije u drugom poluvremenu, međutim, i dalje nedostaju konkretne šanse i prilike za gol. Još 25 minuta plus nadoknada do kraja.

- Veliki promašaj Dušana Tadića u 55. minutu! Mitrović je dobro prošao kroz sredinu odbrane domaćih, a uz mnogo sreće lopta se odbila do Tadića, koji je želeo da ju je "bocne" preko Petkovića, ali nije to dobro učinio... Mogla je Srbija da povede 2:0.

- Dosta sreće za naš tim u 53. minutu, posle šuta Bećiraja sa oko 18 metara. Bacio se Dmitrovića, ali je lopta prošla pored njega. Srećom i pored stative.

- Solidan napad Crne Gore, ali i veoma neprecizan šut Jovovića u 47. minutu, sa oko 20 metara.

- Drugo poluvreme počelo je promenom u sastavu Crne Gore. Umesto Filipa Stojkovića igraće Marko Janković.

Poluvreme. Prilično loša igra oba tima, na našu sreću, domaći su bili neoprezniji, pa je posle prekršaka Stojkovića nad Rodićem, Srbija došla do prednosti golom Mitrovića iz penala. Igra se uglavnom na polovini terena, bez ideje u napadima i konkretnih akcija...

- Još jedan solidan napad "orlova", u 33. minutu, ali je Mitrovićev šut blokiran posle asistencije Živkovića.

- Konačno jedna dobra napadačka akcija, na isteku 30. minuta pokušao je Tadić, ali nije dobro zahvatio loptu iz "srca" kaznenog prostora domaće selekcije.

- GOOOL! Srbija vodi 1:0 pogotkom Aleksandra Mitrovića iz penala u 19. minutu. Ovo je treći pogodak Mitrovića u Ligi nacija, a ukupno 20. za najjaču selekciju nacionalnog tima.

Izvor: MONDO/Ana Božović

- PENAL za Srbiju u 18. minutu! Bio je to duel saigrača iz Crvene zvezde, Filipa Stojkovića i Milana Rodića, posle kojeg je levi bek pao. Utisak je da ga je Stojković zaista povlačio za dres...

- Najzanimljivije u prvih 10 minuta utakmice je to što su zamenjene već dve lopte zbog pucanja...

Izvor: MONDO

- Bez uzbuđenja u prvih pet minuta.

- Čak 8 od 11 fudbalera startne postave crnogorske reprezentacije nastupalo je u Superligi Srbije, a 9 od 11 iz srpske (Veljković i Dmitrović nisu).

Izvor: MONDO/Ana Božović

DIVIZIJA C, Grupa 4 - oktobarski mečevi:

Litvanija - Rumunija 1:2 (0:1)

/Zulpa 90 - Čipčiu 13, Maksim 90+4/

Crna Gora - Srbija 0:2 (0:1)

/Mitrović 18p, 81/

nedelja:

Rumunija - Srbija 15.00

Litvanija - Crna Gora 20.45

TABELA: Srbija 7, Rumunija 5, Crna Gora 4, Litvanija 0.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.