Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 04:33

UEFA stavila tačku na fijasko zvani Superliga: Mir, mir, mir, niko nije kriv

Disciplinski postupci povučeni, niko ne mora da plaća kazne

Posle višemesečnih pretnji paprenim kaznama i čak izbacivanjem iz svih institucija, UEFA je rešila da stavi tačku na fijasko zvani Superliga.

Protiv Real Madrida, Barselone i Juventusa, poslednja tri kluba koji se i dalje zalažu za fudbalsku revoluciju kakva se umalo desila početkom 2021. godine, neće biti pokrenuti naknadni disciplinski postupci, dok preostalih devet osnivača (Milan, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Inter, Liverpul, Mančester Siti, Mančester junajted i Totenhem) neće morati da plate kaznene penale zbog kratkotrajne avanture koja se neslavno završila.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Podsetimo, posle propasti projekta Evropske Superlige klubovima je bila određena kazna od po 15.000.000 evra, uz oduzimanje po pet odsto od prihoda u evropskim klupskim takmičenjima tokom jedne sezone. UEFA je ipak odlučila da povuče optužnice i izrečene kazne, ali će se i u budućnosti snažno zalagati za bilo kakvo uvođenje novog takmičenja. U slučaju da se ponovo klubovi aktiviraju, postupci će ponovo biti otvoreni.

“Povodom pokrenutih disciplinskih postupaka protiv Barselone, Juventusa i Real Madrida, a u smislu kršenja pravilnika UEFA sa pokušajem uvođenja Superlige, Apelaciono telo je odlučilo da potpuno poništi i povuče sve postupke kao da nikada nisu ni bili pokrenuti“, stoji u kratkom saopštenju Uefe.

UEFA navodi i da poštuje procenu Suda u Španiji koji navodi da “nikom nije u interesu da ceo slučaj završi na sudu“, posle čega je i doneta odluka o povlačenju svih otvorenih postupaka i donetih odluka.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Postupci protiv Reala, Barse i Juventusa povučeni "kao da nikada nisu ni pokrenuti"

Izvor: RTS, 28.Sep.2021

Uefa je u ponedeljak odustala od vođenja disciplinskih postupaka protiv Reala iz Madrida, Barselone i Juventusa, klubova koji su bili inicijatori i najuporniji zagovornici osnivanja fudbalske Superlige. . Posle neslavnog kraja projekta evropske Superlige klubovima je bila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.