Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2020, 00:09

UEFA koeficijenti: Zvezdina pobeda protiv Evrope vredi 1,5 bodova

Ukoliko sva tri naša tima pobede u prvom kolu Srbija će inkasirati 1,125 bodova

Bez obzira da će od sezone 2021/22 krenuti to famozno treće UEFA takmičenje, ova evropska sezona veoma je značajna za srpski klupski fudbal, pre svega kvalifikacione utakmice. Zbog specifične situacije koju je izazvala pandemija koronavirusa - promena sistema kvalifikacija - Evropska kuća fudbala morala je da promeni i sistem bodovanja, pa se tako za pobedu u kvalifikacionim susretima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (uključujući i plej-of) za pobedu sada dobija 1,5 bodova. Za remi (ulazak u produžetke) 1,0 bod, a za poraz 0,5).

Podsetimo, u normalnim uslovima, pobeda u uvodnim kolima vredela je jedan bod, pošto su se igrali dvomeči. Dakle, Crvena zvezda je večerašnjim trijumfom protiv Evrope zaradila za Srbiju 1,5 bodova, ali kada se ta brojka podeli sa četiri (toliko učesnika imamo), dolazimo do realne dobiti, a ona iznosi 0,375.

Više je nego prosto izračunati da bi napredak na UEFA rang listi nacionalnih šampionata mogao da bude rapidan ukoliko bi Zvezda nastavila u pobedničkom ritmu, te ako bi joj se pridružili Partizan i TSC, odnosno kasnije Vojvodina. Razume se, uz određene kikseve predstavnika zemalja koje su trenutno ispred nas.

Sve tri pobede u prvoj rundi (Lige šampiona i Liga Evrope) donele bi našoj zemlji 1,125 bodova (3x1,5/4).

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.