U Srbiji je uvek neko uvređen, nema ljubavi i zajedništva kao u Hrvatskoj

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 12:32

"U Srbiji je uvek neko uvređen, nema ljubavi i zajedništva kao u Hrvatskoj"

Hrvatska u poslednje dve decenije beleži najbolje rezultate gledajući reprezentacija sa ovih prostora.

"Kockasti" su redovni učesnici velikih turnira, sve više se pitaju u završnici (bili i viceprvaci sveta), dok je na primer za Srbiju san samo da se plasira.

Iako "Orlovi" imaju (imali), blago rečeno, respektabilan tim, uvek se nešto isprečilo ispred njih.

Bivši hrvatski fudbaler Boris Živković, koji je tokom karijere nosio dresove Bajer Leverkuzena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kelna i Portsmuta, pokušao je da objasni te razlike.

"Kvalitet je najbitniji. Svi mogu da pričaju i pametuju. Kod nas na Balkanu svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet. OK, sve reprezentacije iz regiona imaju pojedinačni kvalitet, i BiH, i Srbija, ali ako se to ne složi sve zajedno u kvalitetan tim, nema rezultata. Nije to individualni sport, pa da sam odlučuješ... Mora tu biti zajedništva, ljubavi, pozitivne energije između igrača. To je kolektiv od 25 ili 30 ljudi, svi se moraju da se poštuju u cene", rekao je Živković za "Dnevni avaz".

Kako kaže, u Hrvatskoj postoji zajedništvo, za razliku od drugih selekcija iz eks-Ju, sa izuzetkom Severne Makedonije.

"U BiH i Srbiji uvek je neko uvređen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvređen ili povređen neko ako ne igra, ali trener treba da izvuče najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugi 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva onda je teško napraviti rezultat. A svima je lepše, bolje, kada se pobedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smeš da kažeš ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje, jer kako-tako se igrači uvek skupe oko zajedničkog cilja, grba 'Svi za jednog, jedan za sve'", poručio je.

Srbija nije uspela da se plasira na EURO zbog poraza od Škotske na penale u baražu, dok Hrvatsku čeka meč sa Španijom u osmini finala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"U Srbiji i BiH je neko uvijek uvrijeđen"

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2021

Hrvatska u posljednje dvije decenije beleži najbolje rezultate gledajući reprezentacija sa ovih prostora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.