U SUSRET MEČU NA ALIJANC ARENI: Najdraža i najteža sećanja Delija vezana su za Bajern (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2019, 06:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SUSRET MEČU NA ALIJANC ARENI: Najdraža i najteža sećanja Delija vezana su za Bajern (VIDEO)

Bilo je svega u istoriji.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21) gostuju Bajern Minhenu u prvom kolu Lige šampiona. Crveno-beli su sa Bavarcima do sada odigrali pet mečeva, a obe ekipe su ostvarile po dva trijumfa, uz jedan remi.

Crvena zvezda i Bajern su se prvi put sastali u sezoni 1979/80, u osmini finala Kupa UEFA. U prvoj utakmici dvomeča slavio je Bajern rezultatom 2:0, pa je crveno-belima pobeda od 3:2 u revanšu bila nedovoljna za prolazak u sledeće kolo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Treću međusobnu utakmicu Crvena zevzda je sa Bavarcima odigrala 1991. godine u polufinalu Kupa šampiona. Prva utakmica dvomeča igrala se u Minhenu, a crveno-beli su slavili sa 2:1 posle preokreta. Roland Volfart je doneo prednost Bajernu, ali su potom Darko Pančev i Dejan Savićević režirali preokret.

Istorijska utakmica odigrana je dve nedelje kasnije. Crvena zvezda je remijem (2:2) obezbedila plasman u finale Kupa šampiona, a gol za veliko finale pao je u poslednjem minutu meča. Prvenstveno je Siniša Mihajlović doneo prednost timu sa Marakane, ali su potom Klaus Augentaler i Manfred Bender uspeli da postignu golove za goste. Kada se činilo da će se otići u produžetak, Augentaler je udario jednu loptu posle centaršuta Siniše Mihajlovića i poslao je u svoju mrežu.

Crvena zvezda i Bajern su poslednji meč odigrali 2007. godine u grupnoj fazi Lige UEFA. Crveno-beli su tada poveli na svom stadionu golom Ognjena Koromana, ali je ubrzo posle toga Miroslav Klose poravnao rezultat. Naš tim je do novog vođstva došao u 74. minutu preko Nenada Milijaša, ali su potom Klose i mladi Toni Kros u završnici doneli preokret Bavarcima. Taj poraz je veoma teško pao svim navijačima crveno-belih i može se reći da je jedan od najšokantnijih koje su doživeli.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Sara Sakradžija.

Slika je zaslužila ☀️

Објава коју дели Sara Sakradzija (@sarasakradzija) дана 1. Сеп 2019. у 11:35 PDT

Објава коју дели Sara Sakradzija (@sarasakradzija) дана 23. Апр 2018. у 2:47 PDT

Објава коју дели Sara Sakradzija (@sarasakradzija) дана 16. Окт 2017. у 5:44 PDT

Na Adi Bojani top .

Објава коју дели Sara Sakradzija (@sarasakradzija) дана 18. Јул 2017. у 9:35 PDT

Објава коју дели Sara Sakradzija (@sarasakradzija) дана 9. Јул 2017. у 11:23 PDT

Објава коју дели Sara Sakradzija (@sarasakradzija) дана 10. Сеп 2016. у 8:18 PDT

Објава коју дели Sara Sakradzija (@sarasakradzija) дана 9. Мај 2016. у 11:17 PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.