Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 11:38

U Nemačkoj je bilo lako, čik pobedi Tuhela u Engleskoj ako možeš

Pep Gvardiola doživeo tri poraza od stratega Čelsija na Ostrvu, dok ga je sa Bajernom redovno preslišavao. Danas ima novu priliku, kada Mančester Siti bude stigao na Stamfrod Bridž u derbiju 6. kola Premijer lige

Utakmica na kojoj bi svaki ljubitelj fudbala želeo da bude. Dvoboj kandidata za titulu. Bitka favorita. Repriza finala Lige šampiona... Ako je prethodnih godina šampionska trka u Engleskoj bila svedena samo na dva kluba, ove će Mančester Siti i Liverpul da dobiju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << verovatno jednog, ako ne i dva konkurenta. Jer, Čelsi je pokazao da je ozbiljan u nameri da vrati pehar prvaka Engleske na Stamford Bridž, a koliko je to realno mogli bismo da vidimo danas u derbiju 6. kola Premijer lige kada Plavcima na megdan dođe branilac trofeja Mančester Siti (13.30).

Očekivanja pred današnji sudar u Londonu su velika. Hoće li nas protagonisti zadiviti spektaklom? Ili ćemo prvenstveno gledati upornu taktičku bitku sa minimalnim prilikama? Uz ogroman ofanzivni kvalitet oba tima, nadajmo se prvom scenariju.

13.30: (2,75) Čelsi (3,20) Mančester Siti (2,85)

Poslednje odmeravanje snaga Plavaca i Građana, koje se dogodilo u finalu Lige šampiona u maju ove godine u Portugaliji, nije donelo mnogo fudbalske lepote, kako kažu. Čelsi je većinu meča posvetio defanzivi, odlično se branio, pokrio opasne prostore vođen čovekom utakmice Ngolom Kanteom, a napadačka snaga tima sa Etihada nije uspela da stvori bar nagoveštaj prilike za gol. Meč je tada jedinim pogotkom odlučio Nemac Kai Haverc, koji je posle sjajne vertikale Maunta "trenirao" istrčalog Edersona i udobno smestio loptu u prazan gol.

Od početka sezone u Premijer ligi vlada poznata atmosfera na rasprodatim stadionima. Nije ni čudo što je Čelsi blagi favorit pre meča. Plavci su i pre starta sezone proglašeni jednim od istaknutijih kanidata za titulu, a od prve utakmice momci Tomasa Tuhela dokazuju da s pravom predvode ligu sa 13 osvojenih bodova. Posle početne glatke pobede nad Kristal Palasom i Arsenal je potpisao kapitulaciju.

Dolazak Romelua Lukakua pokazao se kao kockica koja je nedostajala Tuhelu, a uz taj transfer gotovo frapantno zvuči podatak da Plavci od dolaska nemačkog stručnjaka imaju više utakmica koje su završili bez primljenog gola (15), nego ukupno primljenih pogodaka (14). Belgijski "tenk" je odmah počeo da dokazuje da je, zajedno sa Levandovskim i Benzemom, jedan od najboljih napadača na svetu, pošto je u prva četiri meča u Premijer ligi postigao tri gola. Takođe je učestvovao u vrednom remiju sa drugim konkurentom u trci za titulu, Liverpulom, kada je Čelsi celo drugo poluvreme završio sa deset igrača.

To bi trebalo da bude jedan od ključnih detalja na koji treba obratiti pažnju uoči derbija sa Sitijem. Kao i to da Čelsi sa klubovima Velike šestorke kod Tuhela igra jako dobro. Poslednji ligaški meč Plavci su igrali na gostovanju Totenhemu, kojeg su savladali sa 3:0, a pre tri dana eliminisali su Aston Vilu iz Liga kupa na penale.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Pep Gvardiola je dosad imao problema sa Tuhelom, jer je izgubio sva tri dosadašnja okršaja, od toga jedan na Stamford Bridžu, u polufinalu FA kupa. Siti u derbi ulazi posle gaženja Vikomba u Liga kupu (6:1), opterećen povredama Gundogana, Laporta, Stounsa, Zinčenka i Rodrija, pa Gvardiola kao ozebao sunce čeka lekarski izveštaj da zna na koga može da računa. Branilac titule se na početku takmičarske 2020/21 već dvaput sapleo. Pogotovo u remiju sa Sautemptonom na svom terenu, što je donekle ogolilo istinu o tome koliko ekipa pati bez klasičnog golgetera, iako su krila i ofanzivni deo veznog reda pretrpani kvalitetom.

Biće veoma zanimljivo videti šta će smisliti stratezi. I Tuhel i Gvardiola imaju sličan stil zasnovan na posedu lopte i stalnim kombinacijama. Međutim, osnova je sofisticirana i praktično savršena odbrana. Dovoljno je pomenuti da su Siti i Čelsi primili jedan gol od početka ovogodišnje sezone Premijer lige.

Već je izvesno da Mejson Maunt zbog povrede, neće biti u konkurenciji za meč. Neizvestan je i početak Pulišića i golmana Mendija, kojeg je Kepa ove nedelje dobro menjao u Liga kupu. U isto vreme, Gvardiola će pored svojih kadrovskih glavobolja morati da obrati pažnju i na zahtevni program, koji će Građanima da donese duel sa PSŽ-om i Liverpulom odmah posle Čelsija. Sada je, međutim, potpuno fokusiran na duel sa Tuhelovim Plavcima i žudi za osvetom. Kada je predvodio Bajern lako je izlazio na kraj sa Tuhelom, koji je bio na čelu Majnca i Dortmunda. Ipak, na tlu Engleske je druga priča. Da li će konačno da slavi protiv Nemca?

PREMIJER LIGA - 6. KOLO

Subota

13.30: (2,75) Čelsi (3,20) Mančester Siti (2,85)

13.30: (1,45) Mančester Junajted (4,70) Aston Vila (8,00)

16.00: (1,80) Everton (3,70) Norič (5,00)

16.00: (3,10) Lids (3,50) Vest Hem (2,40)

16.00: (1,65) Lester (3,80) Barnli (6,25)

16.00: (2,30) Votford (3,35) Njukasl (3,40)

18.30: (7,00) Brentford (4,20) Liverpul (1,55)

Nedelja

15.00: (2,75) Sautempton (3,15) Vulverhempton (2,85)

17.30: (2,35) Arsenal (3,30) Totenhem (3,35)

Ponedeljak

21.00: (3,05) Kristal Palas (3,05) Brajton (2,65)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.