U Menhengladbahu zapanjeni rasističkim komentarima!

Izvor: Sportske.net, 12.Jun.2020, 14:45

U Menhengladbahu zapanjeni rasističkim komentarima!

Fudbalski klub Borusija Menhengladbah saopštio je danas da je "zapanjen" lavinom rasističkih komentara nakon što je klub podržao pokret "Black Lives Matter".

Menhengladbah se prošlog petka pridružio Borusiji Dortmund, Šalkeu i Kelnu u objavljivanju antirasističkog videa.

Taj zajednički video počinje prikazivanjem napadača Gladbaha Markusa Tirama koji je 31. maja postao prvi igrač koji je kleknuo u Nemačkoj nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Mineapolisu. Video se nastavlja prikazivanjem napadača Dortmunda Džejdona Sanča koji je nosio majicu sa natpisom podrške pokretu, a potom su prikazani tamnoputi igrači iz sva četiri kluba.

"Ono što smo da od tada doživeli u komentarima nas je zapanjilo", saopštio je klub.

Menhengladbah je istakao da nastavlja sa brisanjem svih rasističkih i uvredljivih komentara na svom sajtu i društvenim mrežama, kao i da je klub "duboko posramljen" zbog navijača koji su to pisali.

Klub je pozvao članove koji "ne dele vrednosti Borusije Menhengladbah da prekinu svoje članstvo u klubu".

Klub ima više od 150.000 članova.

Menhengladbah je, takodje, zahvalio "većini pristalica koji pokušavaju da se suprostave takvim komentarima razumnim argumentima i činjenicama".

-

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.