U KBC Dragiša Mišović 195 kovid pacijenata, 10 dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 08:43

U KBC "Dragiša Mišović" 195 kovid pacijenata, 10 dece

U KBC "Dragiša Mišović" trenutno se leči 195 kovid pacijenta, kaže direktor te kovid bolnice prof. dr Vladimir Đukić i navodi da je u intenzivnoj nezi oko 60 pacijenata, a da je više od 30 bolesnika na nekom režimu mehaničke ventilacije.

Đukić je za TV Pink naglasio da je sada na bolničkom lečenju mnogo više mladih ljudi sa teškom kliničkom slikom, što nije bio slučaj u prvom naletu.

"Starosna granica se bitno pomerila. Imamo 14 - godišnjeg momka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vaterpolistu, koji je bez pridruženih bolesti i prebačen je na veštačku ventilaciju. To je ozbiljna klinička slika kod mladih koja se primećuje i u svim zemljama u regionu", naglasio je Đukić.

Navodi da je u svim zemljama regiona označen crveni alarm od strane Evropske komisije za kontrolu zaraznih bolesti, te da raste broj novoobolelih sa teškom kliničkom slikom u Španiji, Italiji, Engleskoj.

"Ovo je peti mesec kako se svi zaposleni KBC "Dragiša Mišović" bore za živote pacijenata. Visoka temperatura ovih dana rad čini ekstremno složenim i ja se svim zaposlenim neizmerno zahvaljujem", rekao je Đukić.

Polako se smanjuje broj pacijenata na bolničkom lečenju, ali je još uvek veliki broj bolesnika u intenzivnoj nezi - 60, te u pomoć "Mišoviću" dolaze i anesteziolozi i intenzivisti iz drugih ustanova.

U "Mišoviću" se trenutno leči i desetoro dece, a sa njima su i majke u ovom momentu njih osam.

"I kod dece se sada javlja složenija klinička slika nego ranije. Imamo mnogo više dece sa visokom temperaturom", naveo je Đukić i dodao da je u drugom piku javlja mnogo teža klinička slika i kod trudnica.

Upitan za studije koje pokazuju da virus korona napada i druge organe osim pluća - srce, bubrege, direktor Mišović je naveo da su iz Vranja imali momka starog 26 godina pozitivnog na virus korona sa teškim znacima popuštanja srčane i bubrežne funkcije.

Navodi da među zaposlenima u Mišoviću ima zaraženih, ali da je u toj zdravstvenoj ustanovi lečeno i dosta zdravstvenih raznika iz drugih bolnica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAPOSLENI NA IZMAKU SNAGE! Kapacitet KBC "Dragiša Mišović" se puni, ČETIRI MALIŠANA na lečenju od korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020

Koronu je, ali sreća sa blažim simptomima, imao i zamenik direktora ove ustanove dr Predrag Savić, nije siguran da li se zarazio u bolnici ili van nje..Zamenik direktora KBC Dragiša Mišović dr Predrag Savić rekao je za RTS  da se u toj ustanovi na lečenju nalazi 195 pacijenata, od čega je četvoro...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

U KBC "Dragiša Mišović" 195 pacijenata, četvoro dece

Izvor: B92, 03.Avg.2020

Beograd -- Zamenik direktora KBC "Dragiša Mišović" dr Predrag Savić rekao je danas da se u toj ustanovi na lečenju nalazi 195 pacijenata obolelih od koronavirusa...Od toga je četvoro dece...Kako je naveo, 60 je teže obolelih pacijenata, a njih 23 je na respiratorima...Savić je za RTS rekao da...

Nastavak na B92...

"Imali smo momka (26) sa TEŠKIM ZNACIMA popuštanja srčane i bubrežne funkcije": Dr Đukić sa KBC "Mišović" o tome šta korona radi organima

Izvor: Blic, 03.Avg.2020

U KBC "Dragiša Mišović" trenutno se leči 195 kovid pacijenta, kaže direktor te kovid bolnice prof. dr Vladimir Đukić i navodi da je u intenzivnoj nezi oko 60 pacijenata, a da je više od 30 bolesnika na nekom režimu mehaničke ventilacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.