U Francuskoj se 5. maja više neće igrati fudbal

Izvor: B92, 14.Okt.2021, 18:19

U Francuskoj se 5. maja više neće igrati fudbal

Francuski parlament usvojio je zakon kojim se zabranjuje odigravanje fudbalskih utakmica 5. maja, zbog sećanja na žrtve sa stadiona Furijani 1992. godine.

Tada je na stadionu Bastije na Korzici usled urušavanja tribine poginulo 19 ljudi, a više od 2.300 gledalaca utakmice polufinala Kupa Francuske između lokalnog kluba i Olimpika iz Marseja je povređeno.

Narodna skupština (donji dom) je zakon usvojila u februaru 2020. godine, a danas se o zakonu glasalo u senatu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (gornji dom), koji je bez izmena usvojio predlog.

Zakon se odnosi na odigravanje utakmica u prvoj i drugoj francuskoj ligi, Kupu Francuske i na utakmicu tamošnjeg Superkupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USVOJEN ZAKON U FRANCUSKOJ: Više se neće igrati fudbal 5. maja!

Izvor: HotSport.rs, 14.Okt.2021

Francuski parlament usvojio je zakon kojim se zabranjuje odigravanje fudbalskih utakmica 5. maja, zbog sećanja na žrtve sa stadiona Furijani 1992. godine. Tada je na stadionu Bastije na Korzici usled urušavanja tribine poginulo 19 ljudi, a više od 2.300 gledalaca utakmice polufinala Kupa Francuske...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.