U Dortmundu veruju u čudo, Bavarci prezadovoljni raspletom!

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dortmundu veruju u čudo, Bavarci prezadovoljni raspletom!

Uprkos tome što joj je potrebno "malo čudo" u utakmicama poslednjeg kola Bundeslige, Borusija iz Dortmunda je već isplanirala slavlje svojih fudbalera i navijača.

Utakmice poslednjeg kola Bundeslige igraju se u subotu. Prvi na tabeli je Bajern iz Minhena sa 75 bodova, a Borusija Dortmund ima dva boda manje. Bajern u poslednjem kolu dočekuje Ajntraht iz Frankfurta, a Dortmund će gostovati protiv Borusije iz Menhengladbaha. 

Bajern juri sedmu uzastopnu titulu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << osim bodovne prednosti ima i bolju gol razliku.

"Imam osećaj da smo na korak od nečeg velikog. Ne mogu da objasnim to", rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans Joahim Vacke.

Bajernu je potreban bod protiv Ajntrahta, koji nije pobedio Bajern u 15 prvenstvenih utakmica i izgubio je poslednjih devet mečeva u Minhenu.

"I dalje je moguće. Želimo da napravimo malo čudo. Ako se Bajern malo zaljulja, mi to moramo da iskoristimo", rekao je bivši igrač Dortmunda Sebastijan Kel, koji radi uz prvi tim.

Planovi za paradu tokom koje bi fudbaleri putovali otvorenim autobusom ulicama Dortmunda već su napravljeni, kada je Borusija imala devet bodova više od Bajerna.

Dortmund je ispustio prednost posle tri uzastopna remija protiv Ajntrahta, Hofenhajma i Nirnberga, a zaim i porazom od Augsburga. Pobedom od 5:0 Bajern je dostigao zaostatak, a zatim je Dortmund izgubio i bodove protiv Šalkea i Verdera.

Bajern je prošlog vikenda mogao da odbrani titulu, ali je odigrao bez golova protiv Lajpciga.

"Da nam je zimus neko ponudio da osvojimo titulu na domaćem terenu protiv Frankfurta, odmah bismo prihvatili", rekao je napadač Bajerna Tomas Miler.

Ajntraht je u 47 utakmica tri puta pobedio u Minhenu, a poslednji put u novembru 2000. godine. Samo u dve utakmice ekipa nije primila gol od Bajerna.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci tvrde, Levandovski ima tri opcije na stolu!

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2019

Da li je došlo vreme da Poljaka vidimo i van Bundeslige?..Naredne subote saznaćemo ko će biti osvajač nemačke "Salatare" za sezonu 18/19. Bitku do samoga kraja biju i najveći timovi Bundeslige, minhenski Bajern i Borusija Dortmund...Bavarci se nalaze u boljem položaju sa dva boda prednosti, utakmicu...

Nastavak na Sportske.net...

U Dortmundu veruju u čudo – Borusija isplanirala proslavu titule

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 09:42

Uprkos tome što joj je potrebno čudo u poslednjem kolu Bundeslige, Borusija iz Dortmunda je već isplanirala proslavu titule...Uoči poslednjih 90 minuta sezone (subota, 15.30), Borusija zaostaje dva boda za minhenskim Bajernom...Dok "milioneri" gostuju imenjaku iz Menhengladbaha, Bajern dočekuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.