Tumbaković objavio prvi spisak i iznenadio! Šansa za fudbalere Zvezde! (foto)

Izvor: Sportske.net, 23.Avg.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbaković objavio prvi spisak i iznenadio! Šansa za fudbalere Zvezde! (foto)

Selekcija Srbije će u prvoj polovini septembra odigrati veoma važne mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo.

Ljubiša Tumbaković je preuzeo selektorsku poziciju od Mladena Krstajića, a sada je objavljen i njegov prvi spisak od kako je na dužnosti.

Pisali smo da je putovao po Evropi i posećivao naše fudbalere, imao je dobre razgovore pre svega sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, koji nisu bili u najboljim odnosima sa prethodnim selektorom, te ih i nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bilo u reprezentaciji.

Dvojac se vratio u nacionalni tim, što je zaista sjajna vest.

Ipak, ima i par iznenađenja.

Kao treći golman pozvan je Boris Radunović iz Helas Verone, a tu su još i Marko Dmitrović i Predrag Rajković.

U zadnjoj liniji je poziv poslat na adresu desnog beka Crvene zvezde Marka Gobeljića, koji bi mogao da dobije priliku da debituje za reprezentaciju, usled dobrih partija u dresu srpskog šampiona na startu sezone.

Što se tiće veznog reda, nema Marka Grujića, u nacionalni tim vratio se kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, dok je sa spiska ovoga puta izostavljen i dvojac iz Benfike, Ljubomir Fejsa i Andrija Živković.

Možda i najveće iznenađenje je to što na spisku nema Aleksandra Prijovića, poziv je ovoga puta upućen još jednom fudbaleru Crvene zvezde Milanu Pavkovu.

Srbija će se u okviru kvalifikacija za EURO 2020 sastati sa selekcijama Portugalije i Luksemburga.

Sedmog septembra (20:45h) u Beogradu gostuje osvajač Lige nacija i aktuelni prvak Evrope, dok tri dana kasnije gostujemo u Luksemburgu,  u istom terminu.

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Boris Radunović

Odbrana: Antonio Rukavina, Marko Gobeljić, Uroš Spajić, Nikola Milenković, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Stefan Mitrović, Aleksandar Kolarov, Filip Mladenović

Sredina: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Mijat Gaćinović, Darko Lazović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Dušan Tadić, Adem Ljajić, Sergej Milinković-Savić

Napad: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Milan Pavkov

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.