Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2021, 10:45

Tuluz i Grenobl hvataju poslednji voz za plasman u Ligu 1

Polufinale plej-ofa za plasman u francuski šampionat na programu je u petak od 20.45, pobednik će na megdan sa ekipom koja završi 18. u eliti

Fudbaleri Tuluza su propustili u poslednjem kolu ligaškog dela ogromnu priliku da obezbede direktan plasman u Ligu 1. Nisu iskoristili poraz drugoplasiranog Klermona, odigrali su samo 3:3 sa Dankirkom, pa su završili 3. na tabeli. Sada moraju promociju u elitni rang da traže kroz plej-of.

Prva od eventualne dve prepreke je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Grenobl. Njega će da ugosti u petak od 20.45 časova. Grenobl je ligu završio na 4. poziciji, a zatim je u četvrtfinalu plej-ofa savladao Pariz sa 2:0. Anani je već u 8. minutu doneo prednost, a prolaz dalje je overio Semedo u finišu meča. Tako su zakazali treći ovosezonski duel sa Tuluzom.

20.45: (1,80) Tuluz (3,50) Grenobl (4,70)

Prvi njihov okršaj, u avgustu prošle godine, bio je veoma zanimljiv. Na Alpima je slavio Grenobl sa 5:3, a mogli smo da vidimo i deveti pogodak na meču da Leja nije propustio u 97. minutu priliku da ublaži poraz iz jedanaesterca. Tuluz se potom osvetio u januaru, pobedivši na svom terenu sa 2:0.

Protiv Tuluza nas ne očekuje lak zadatak, pogotovo zbog toga što ne igramo na svom terenu. Mislim da nismo favoriti. Probaćemo da se takmičimo i pokažemo dobro protiv ekipe koja je bila bolja od nas u ligaškom delu“, kazao je trener Grenobla Filip Hinšberger.

Nekadašnji fudbaler Tuluza i Grenobla, a sada trener budućeg prvoligaša Troe, Loren Batl, izneo je svoje viđenje predstojećeg duela.

Jedan od najvažnijih elemenata biće svežina. Činjenica je da je Tuluz imao više vremena da se kvalitetno pripremi, igrači će biti odmorniji. Ipak, izuzetno verujem da pozitivan naboj može da odigra ulogu. Pobeda nad Parizom u plej-ofu donela ga je igračima Grenobla. Igrali su i pobedili, sad im je u glavi lakše u eliminacionoj fazi. Tuluz je jak napred, dali su ogroman broj golova, na krilima Hejlija i Baja. Grenobl ima dobru odbranu, to je njegova snaga“, analizirao je Batl.

Pobednik ovog meča igraće meč za mesto u Ligi 1 protiv ekipe koja završi u francuskom šampionatu 18. Kolo pre kraja tu poziciju zauzima Nant, koji ima bod manje od Lorijena, Bresta i Strazbura, a dva od Bordoa i Remsa. Kanarinci u nedelju dočekuju Monpelje, Brest dočekuje PSŽ, dok će Strazbur i Lorijan da se sastanu u direktnom duelu.

FRANCUSKA 2 - PLEJ-OF

20.45: (1,80) Tuluz (3,50) Grenobl (4,70)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.