Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki i Tipsarević uspešno startovali na "Stela Artoa" turniru

LONDON - Viktor Troicki i Janko Tipsarević uspešno su startovali na ATP turniru "Stela Artoa". Troicki je u prvom kolu u Kvins klabu pobedio Dudija Selu sa 6:4, 6:4, dok je Tipsarević startovao pobedom nad Ivanom Navarom (7:6, 6:4). Troicki je bio bolji od 65. igrača sa svetske liste, a u drugom kolu sastati sa osmim igračem sveta, Argentincem Davidom Nalbandijanom.

Na startu turnira, koji se igra za nagradni fond od 713.000 evra, Troicki je bez velikih poteškoća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savladao Izraelca Selu, sa kojim se do sada sastajao samo na čelendžerima, uz nerešen rezultat u međusobnim duelima (1:1).

Posle vođstva Troickog od 1:0 u setovima, izraelski teniser je u prvom gemu drugog seta napravio brejk i zatim poveo sa 2:0. Ovaj zaostatak za Troickog nije predstavljao težu prepreku, s obzirom da je brzo vratio brejk (2:2), da bi zatim Seli u poslednjem gemu oduzeo još jedan servis i obezbedio plasman u dalje takmičenje.

Tipsarević je pobedio 135. igrača sveta Ivana Navara iz Španije sa 2:0 (7:6, 6:4). Tipsarević, 39. teniser sveta, u drugom kolu igraće protiv boljeg iz duela Čeha Iva Minara i Bobija Rejnoldsa iz SAD.

Srpski predstavnik se do sada nije sastajao sa Minarom, 71. teniserom sveta, i Rejnoldsom, koji je trenutno 106. na ATP rang listi.

Turnir "Stela Artoa" igra se za nagradni fond od 713.000 evra, a Srbiju će predstavljati i Novak Ðoković. Nole je postavljen za drugog nosioca, pa je u prvom kolu bio slobodan, dok će se u drugom prvi put sastati sa Hrvatom Rokom Karanušićem, trenutno 112. teniserom sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.