Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2020, 09:40

Tri tima u karantinu: Peti kontinent bez Faulera, Toivonena, Konea, Susaete...

Gomila problema pred finiš sezone u Australiji. Danas na programu duel između Perta i Velingtona

Australijska A-liga konačno se nastavila proteklog petka posle haotičnog prekida, i to bez legende Liverpula Robija Faulera i nekolicine fudbalera iz Evrope. Takmičenje sa 11 ekipa startovalo je u oktobru i bližilo se kraju ligaškog dela, kada je suspendovano sredinom marta usred pandemije virusa korona. Branilac krune FC Sidnej na vrhu je tabele sa 51 bodom, 40 ima Melburn >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Siti sa duelom više, dok je trećeplasirani Velington Finiks sa četiri boda manje u odnosu na poziciju koja vodi u polufinale plej-ofa, ali ima dva susreta zaostatka.

Pošto su obezbedili revidirani televizijski ugovor, čelnici fudbalskih ekipa dogovorili su povratak na teren i to u ubrzanom ritmu. Ipak, taj scenario pao je u zapećak zbog porasta slučajeva korona virusa u državi Viktoria, gde je granica sa Novim Južnim Velsom zatvorena pre 10 dana. Tri tima iz Melburna - Siti, Viktori i Vestern Junajted - nisu uspela da na vreme napuste grad, ali su dobili posebno ovlašćenje od strane organa Novog Južnog Velsa i stigli su u Sidnej prošlog vikenda gde sada prolaze obavezni dvonedeljni karantin.

Iako im je dozvoljeno da treniraju, oni ne mogu da igraju mečeve, što znači da uvodni susreti prvenstva protiču bez njih. A, to nije jedini problem sa kojim se suočavaju pojedine ekipe. Naime, Brizbejn je ostao bez trenera Faulera, koji je odlučio da zbog porodice ostane u Engleskoj i da ne da nastavi sa poslom u Australiji. Englez se tako pridružio Karlosu Salvačuu iz Melburn Viktorija i Gertjanu Verbeku iz Adelejda, koji su ostali u Evropi posle povratka u Španiju, odnosno Holandiju.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Melburn Viktori je jedan od najteže pogođenih zbog rastanka sa prvom zvedom tima i kapitenom Olom Toivonenom, koji je takođe odlučio da se ne vrati iz Švedske, dok defanzivac Tim Hogland ostaje u Nemačkoj.

Takođe, grčki internacionalac iz Vestern Junajteda Panajotis Kone i španski as iz Melburn Sitija Markel Susaeta rešili su da se ne vraćaju na Peti kontinent.

Problem ima i Pert Glori, koji u finiš sezone ulazi bez kapitena i nezamenjivog šrafa tokom pet proteklih godina. Vrenešni španski krilni igrač Dijego Kastro, nekada as Hihona i Hetafea, odlučio je da ostane u Evropi. To nije smetalo momcima Tonija Popovića da pobede u prvom duelu posle restarta Central Koust Marinerse, a danas ih očekuje veoma važan okršaj u okviru 27. kola šampionata. Na Pert Oval stiže Velington, koji je poražen u prvom susretu posle nastavka, ali od lidera Sidneja. Velington i Pert imaju sjajne šanse da se domognu drugog mesta, što bi im pružilo mogućnost da odmah zaigraju u polufinalu doigravanja za titulu. Drugoplasirani Melburn Siti ima dve utakmice više od današnjih rivala, kao i četiri odnosno šest bodova prednosti.

AUSTRALIJA 1 - 27. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Sreda

11.30: (2,40) Pert (3,25) Velington (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.