Totenhem KONAČNO osvojio trofej - i to u domu Bajerna

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totenhem KONAČNO osvojio trofej - i to u domu Bajerna

Vicešampion Evrope savladao nemačkog prvaka na njegovom terenu i tako trijumfovao na tradicionalnom turniru.

Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

Pripremni "Audi kup" održava se na svake dve godine, a ovog leta je trofej osvojio Totenhem. I to prilično uzbudljivo.

Na "Alijanc areni" u Minhenu, u Bajernovom domu, vicešampion Evrope savladao je u finalu domaćina, pobedivši boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je rezultat posle 90 minuta fudbala rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bio 2:2

Doduše, posle sata igre činilo se da će pehar mirnije otići u London, zato što su Erik Lamela i Kristijan Eriksen pogađali u 19. i 59. minutu za 2:0. Ipak, Bavarci su se vratili u igru...

Golovima tandema rođenog 2000. godine Bajern je izjednačio i izborio penale. Prvi gol je dao Jan-Fite Arpa u 61. minutu, a drugi Alfonso Dejvis u 82, čime je minhenski tim odveo finale u penal seriju, u kojoj je uspešniji bio engleski sastav.

Totenhem nije iskoristio jedan jedanaesterac, i to kada je šutirao Eriksen u drugoj seriji, dok su Bavarci bili neprecizni kada su loptu i odgovornost uzimali David Alaba u prvoj i Žerom Boateng, u poslednjoj, sedmoj seriji.

Totenhem se tako pridružio Boki Juniors (2009), Internasionalu (2011), Milanu (2013), Bajern Minhenu 2015) i Napoliju (2017), koji su ranijih godina osvajali turnir u Minhenu.

Podsetimo, ranije danas u meču za treće mesto Real Madrid je savladao Fenerbahče, rezultatom 5:3.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.