Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 14:30

Top 10 najmlađih Zvezdinih debitanata i 128 minuta trojice kao opomena Lazetiću

Jeste meč za ponos, ali ništa još nije napravljeno

Sedmorica “bonus” igrača na kraju utakmice sa Radom, dovoljno za ponos čelnih ljudi sa Marakane. Međutim, najmlađem u grupi tek lansirane klupske dece, napadaču Marku Lazetiću, najmudrije bi bilo da ipak vrati pogled u zemlju, jer sam debi sa 16 godina, 10 meseci i sedam dana jeste podvig vredan divljenja i nažalost – ništa više od toga. Bar zasad.

O tome nam naime govori i spisak najmlađih debitanata >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u klupskoj istoriji, koji se poslednjih sezona radikalno izmenio. Nažalost, ne samo zbog talenta mladih igrača već i zato što se fudbaleri prodaju sve mlađi i retko se dugo zadržavaju na domaćoj sceni.

Pa su tako uz istinske fudbalske veličine kakvi su bili Milko Đurovski, Dejan Stanković i Dragan Džajić, dopisana i imena nekih junoša koji bi tek trebalo da pokažu da mogu glavom da isprate talenat u nogama.

Za neke, nažalost, već možemo da kažemo da nisu uspeli.

Svima će naravno prvi na pamet pasti slučaj Filipa Jankovića, svojevremeno je bio veliki projekat kluba, debitovao kod Roberta Prosinečkog sa 16 godina, pet meseci i pet dana, ali na kraju tada ozbiljno poljuljanoj Zvezdi nije doneo ni posebne uspomene, a ni novac od obeštećenja. Za crveno-bele je odigrao svega 62 minuta pre no što je otišao u Parmu i potom polako nestajao sa fudbalskog radara. Trenutno mu je 25 godina, igra za slovenački Triglav.

Dva mesta ispod, na poziciji broj šest, nalazi se Miloš Brajović, verovatno se mnogi ni ne sećaju da je debitovao sa 16 godina, devet meseci i 24 dana, Beše to onaj meč poslednjeg kola protiv Vojvodine, kada je Rikardo Sa Pinto već raspustio ekipu. Tad je recimo debi upisao i 17-godišnji Marko Grujić, deseti na listi najmlađih Zvezdinih prvotimaca, koji je ipak uzeo titulu u sezoni 2015/2016 pre no što je za 7.000.000 evra otišao u Liverpul. Brajović je odiseju u Zvezdi završio sa ta 33 minuta na terenu, poslednjih sezona je igrao za Brodarac, Stepojevac, Železničar iz Pančeva i prema dostupnim podacima bez kluba je od leta.

Bez kluba je i Andrej Mrkela, sin sadašnjeg Zvezdinog sportskog direktora Mitra Mrkele i osmi na listi najmlađih debitanata u crveno-belom dresu. Otišao je iz Zvezde posle 33 minuta, igrao kasnije u OFK Beogradu, Sopotu, Eskišehiru, Radu, Bežaniji, rumunskoj Politehnici..

Dakle, trojica igrača sa liste zbirno su sakupila 128 minuta pre no što su, svi bez obeštećenja, fudbalsku sreću potražili na drugom mestu.

Nije dubok trag ostavio ni Ivan Ilić, ali to je sasvim druga priča, jer izbor je kluba bio da njega i brata Luku prosledi Mančester Sitiju za obeštećenje od 5.000.000 evra.

Da se vatimo na Lazetića...

Čast mi je što sam sa šesnaest godina debitovao za Zvezdu. Kad vidim kakva su imena i legende uspele to da učine pre punoletstva, zaista sam ponosan na sebe. Još jednom, hvala ljudima iz kluba i stručnom štabu na tome što su mi ukazali priliku da zaigram protiv Rada. Ovo je pokazatelj da se rad i trud uvek isplate i nadam se da ću uskoro zabeležiti još nastupa, kao i da ću postići prvi gol u dresu Crvene zvezde, to mi je sledeći cilj”, rekao je Lazetić za klupski sajt.

I zaista treba da bude ponosan. Ali pre svega svestan da je tek na početku puta. A put je mnogo dug.

LISTA NAJMLAĐIH DEBITANATA:

1. Ivan Ilić - 16 godina i 15 dana

2. Milko Đurovski - 16 godina i 43 dana

3. Luka Jović - 16 godina, pet meseci i pet dana

4. Filip Janković - 16 godina, šest meseci i 18 dana

5. Dejan Stanković - 16 godina, šest meseci i 19 dana

6. Miloš Brajović - 16 godina, devet meseci i 24 dana

7. Marko Lazetić - 16 godina, 10 meseci i sedam dana

8. Andrej Mrkela - 16 godina, 10 meseci i 26 dana

9. Dragan Džajić - 17 godina i devet dana

10. Marko Grujić - 17 godina, mesec i 13 dana

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.