Tompson i Šimunić? Patriotizam Hrvata često prerasta u nacionalizam

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tompson i Šimunić? Patriotizam Hrvata često prerasta u nacionalizam"

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin gostovao je na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani i dotakao se dešavanja u fudbalu, ali i u reprezentaciji Hrvatske.

''Našim igračima nedostaje malo više ponosa kada igraju za reprezentaciju. Pogledajte Modrića i Mandžukića kod Hrvatske. Ne moraju da igraju za reprezentaciju, ali su ponosni što to rade'', rekao je Čeferin.

Osvrnuo se i na nastup Marka Perkovića Tompsona na dočeku u Zagrebu.

"Hrvati su posebni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Patriotizam ih je vodio do uspeha, ali taj patriotizam često preraste u nacionalizam što je greška", rekao je Čeferin i dodao:

"Znamo svi za incident Josipa Šimunića koji je svojevremno napravio kada je vikao ‘za dom spremni’ i tako završio fudbalsku karijeru jer mu je zbog toga bilo zabranjeno da igra na Mundijalu. Neko bi trebalo da shvati da su veliki uzor mladima", zaključio je prvi čovek UEFA.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čeferin: Greška je što u Hrvatskoj patriotizam prerasta u nacionalizam

Izvor: RTS, 07.Dec.2018

Prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin izjavio je da reprezentaciju Hrvatske patriotizam vodi do uspeha, ali da je greška što prerasta u nacionalizam kada na proslavama peva Marko Perković Tompson. . "Hrvati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.