Tomislav Karadžić izneo predlog za rešenje slučaja broj stranaca u srpskim klubovima

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Karadžić izneo predlog za rešenje slučaja "broj stranaca u srpskim klubovima"

Počasni predsednik FSS Tomislav Karadžić je za Danas govorio o broju stranaca u srpskom klupskom fudbalu.

On je naveo da bi trebalo imati meru u svemu, a posle inicijative Crvene zvezde da se sa četiri taj broj poveća na osam.



"Osam stranaca bi vodilo u gušenje domaćih igrača, zbog čega mi se šest takvih fudbalera čini kao razumnija mera",
naveo je Karadžić.

On je naveo i da bi trebalo poštovati Statut FSS, odnosno tajming >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eventualnog uvećavanja broja stranaca u protokolima utakmica Superlige Srbije.

"Drugo, razumljiva mi je potreba učesnika Lige šampiona i Lige Evrope za takvim pojačanjima, da bi mogli da se ravnopravno nose sa rivalima tamo, a tim pozitivnim rezultatima konstantno popravljaju svoj materijalan položaj. Ostali, platežno manje sposobni klubovi, trebalo bi da stave akcenat na rad s mlađim kategorijama. S tim što ni ovi "veliki" ne bi smeli da zapostave svoju "proizvodnju" prvotimaca", istakao je Karadžić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tomislav Karadžić doneo svoj sud o strancima u srpskom fudbalu

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2019

Nekadašnji predsednik FSS-a govorio o strancima u srpskom fudbalu...Dobro vam je poznato da je Crvena zvezda pokrenula inicijativu da se broj stranaca dozvoljenih u srpskom fudbalu poveća, a mišljenja u srpskom fudbalu su, makar za sada, podeljena...Da li je to dobro ili ne, procenio je i nekadašnji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.